Šta nas očekuje u 2023.godini?

Upravo čitam uvod za godišnji horoskop  za 2022-u godinu u kojem pišem da je 2022-a izuzetno teška i da to što će Jupiter biti u znaku Riba neće doneti ono što se od njega očekivalo – da se u 2022-oj ciklus promena samo nastavlja i da pred nama nisu jednostavna vremena...

A onda treba napisati uvod za 2023-u....godinu u kojoj Saturn prelazi u znak Riba, godinu u kojoj će Jupiter boraviti u znaku Ovna i Bika, godinu u kojoj ćemo imati pomračenja na osi Bik – Škorpija (pomračenja Meseca u ovim znacima) ali i na osi Ovan – Vaga (u ovim znacima će biti pomračenja Sunca). Treba napisati uvod za godinu u koju ulazimo sa retrogradnim Marsom u znaku Blizanaca i retrogradnim Merkurom u znaku Jarca. Godinu u kojoj ćemo imati retrogradnost Venere u znaku Lava.

Ukoliko očekujete da će 2023-a biti iole lakša od 2022-e – pa mislim da ćete biti razočarani razvojem događaja. Ono što će obeležiti 2023-u je prelazak Saturna u znak Riba i to početkom marta. Ovo je inače jedna od težih pozicija za Saturna, planetu koja vlada strukturom, granicama, opipljivim, onim što je utvrđeno, nepromenljivo, praktično, materijalno, čvrsto. Ribe su potpuna suprotnost – promenljivost, bezgraničnost, izgubljenost u ogromnom prostoru, rasplinutost. Saturn traži materijalne dokaze, Ribe traže verovanje. Saturnova simbolika je kamen, a znaka Riba – okean. Neminovno, kamen tone na dno i lagano dolazi do njegove dezintegracije i propadanja. Isto tako, ceo proces ogromnih promena na globalnom i ličnom nivou koji je krenuo godinama unazad – nastavlja se nesmanjenim tempom. Neće se sve rešiti tokom 2023-e godine, ali će proces promena tada ući u drugačiju, intenzivniju fazu sa kojom će se završiti verovatno tek oko 2026-e godine.

Šta je ono što možemo da očekujemo? Godina je nepovoljna za praktične i materijalne stvari, pogotovo ako se čvrsto držimo starih obrazaca i načina funkcionisanja. Ribe su znak rastvaranja i krajeva – pa će svaka struktura koju smo ko zna koliko dugo unazad gradili doći na svojevrstan ispit zrelosti i održivosti. Ono čemu je „prošao rok“ – bilo da je u pitanju lični plan – naš način funkcionisanja, navike,  pogled na život, odnosi u kojima smo ili da je u pitanju svet oko nas – granice, institucije, put kojim čovečanstvo ide – neminovno će početi da nestaje. Proces je već otpočeo godinama unazad i sada samo ulazi u drugačiju fazu.

Sve ono što je bilo prikriveno, sakriveno, tajno – počeće da izlazi na površinu. Što veća tajna otkrivena – veći skandal oko nje. Na ličnom planu – otkrivanje tajnih odnosa, dogovora, muljanja, krađa. Na globalnom planu – gubitak ugleda kod nekih javnih ličnosti, izlaženje na površinu tema koje su odavno gurane pod tepih, otkrivanje mahinacija, gubitak reputacije ili razaranje određenih struktura i institucija.

Naš svet se neminovno menja. I nije baš uvek lako suočiti se sa tim, pogotovo što se i mi sami u tom procesu takođe menjamo. Možemo osetiti u nekim momentima da nemamo za šta da se uhvatimo ili da gubimo tlo pod nogama jer one strukture na koje smo se oslanjali više ne funkcionišu. Ribe su znak vere, duhovnosti, kreativnosti, ideja, samospoznaje i mira. Zadatak svakog od nas će biti da u narednih godinu dana umesto da padamo u melanholiju, samosažaljenja, poludepresivna stanja – uzdignemo sebe kroz prihvatanje, razumevanje, sklanjanje od loših navika i loših ljudi, kroz postavljanje zdravih struktura našeg života, kroz kreativnost, intuiciju i ljubav – prema sebi i prema drugima, prema svetu u kojem živimo. Stare granice i strukture prestaju da postoje, vreme je da crtamo i pravimo nove!

Pa nek nam je srećna ova 2023-a!!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group