Šta nam donosi poslednji retrogradni Merkur ove godine?

Loša vest je da za koji dan otpočinjemo avanturu zvanu retrogradni Merkur, ali dobra vest je da je ovo poslednji put da će nam ova retro planeta praviti zavrzlame, bar kada je 2021. godina u pitanju.

Dakle, od 27. septembra pa sve do 18. oktobra valja se naoružati strpljenjem i onim što se u našem narodu naziva “konjskim živcima”. Verujte nam, znamo o čemu pričamo. Uostalom, retrogradni Merkur nas krajem ovog meseca zatiče u znaku Vage pa će upravo odnosi sa ljudima iz naše okoline biti na probi.

Najkraće rečeno, ovo je period kada je teže pronaći zajednički jezik sa prijateljima, porodicom i partnerom, reči koje se izgovaraju jednostavno kao da ne pronalaze put do sagovornika, uporno se tera mak na konac, traže i najmanje greške, ili bar odnosi dobijaju dozu tajnovitosti i skrivenosti što svakako šteti njihovom opstanku.

S druge strane, u ovo retro-doba godine postoji velika mogućnost za ponovno povezivanje sa nekim prijateljem sa kojim ste izgubili kontakt ili pak sa članom porodice kog niste videli neko vreme. Ukoliko ste, možda, u ovom periodu prekinuli neku emotivnu vezu ili okončali neki partnerski odnos, nemojte se začuditi iznenadnom sms-u ili kontaktu preko socijalnih mreža, jer je upravo Merkur planeta koja voli da inicira sve one nerazjašnjene okolnosti pod kojima se neki odnos prekinuo.

Imajte u vidu da svaka retrogradna planeta voli da “kopa” po prošlosti i da ponovo posećuje teritoriju koju je ranije imala u svojoj nadležnosti. Kako je ovoga puta reč o Merkuru, planeti komunikacije, razmišljanja, svakodnevnih aktivnosti – jasno vam je da su upravo ovo stavke koje iznenada mogu postati i više nego aktuelne.

Tako se nemojte začuditi ako vam se učini da je neko rešio da vam zagorča rutinu, ali se potrudite da u svakom mogućem trenutku ostanete mirne i hladne glave i da ne rovarite mnogo po svemu onome što se već desilo. Period jeste dobar za preispitivanje ali ne i za tronedeljno mučenje najsitnijim detaljima. Budite fleksibilni, posmatrajte ljude sa kojima svakodnevno sarađujete i pokušajte da izbegnete eventualne konflikte.

Ukoliko neki zadatak ne možete obaviti onako kako dolikuje, usporite i uzmite slobodne dane, preskočite potpisivanje važnih ugovora, odložite neko putovanje, ili se jednostavno osamite i pozabavite sobom daleko od radoznalih očiju okoline.

Ovo je posebno važno ukoliko spadate u red onih koji mesecima unazad kubure sa zdravljem. Sada je idealan trenutak da preispitate dosadašnji tok lečenja, nastavite sa traženjem odgovora pa i dobijete neko drugo mišljenje kako biste otklonili sve nedoumice i nejasnoće. Neke dijagnostičke testove bi možda trebalo ponoviti, ili sagledati problem iz potpuno drugačije perspektive. Pozabavite se svojim zdravljem u ovom periodu kako biste drugu polovinu oktobra dočekali preporođeni.

I na kraju, kako je Merkur planeta koja vlada i decom, mladima, braćom i sestrama ali i kućnim ljubimcima – njegova retrogradnost se može odnositi i na neku problematiku u vezi njih. Moguće je da će upravo njima biti potrebna dodatna pažnja ili nega u ovom periodu pa se stoga potrudite da date svoj maksimum i izađete im u susret.

U nastavku teksta pročitajte šta konkretno možete očekivati od retrogradnog Merkura u zavisnosti od vašeg podznaka...

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group