Retrogradni Neptun 2022: čiji će se život dramatično promeniti u ovom sudbonosnom vremenu

Otkrivamo kakve nas promene čekaju u ovom periodu (i da li se toga treba plašiti).

Upravo smo prošli kroz retrogradni Merkur, ali još jedno nebesko usporavanje je na putu ovog leta: Neptun će biti retrogradan od 28. juna do 3. decembra. Šta da očekujemo od ovog astrološkog fenomena?

Dobra vest je da, zbog velike udaljenosti od Zemlje, nećemo osetiti uticaj ovog retrogradnog kretanja na isti lični i intenzivan način kao što smo to osetili sa Merkurom. Energiju Neptuna ćemo najjače osetiti u danima kada planeta počne retrogradni hod i onog dana kada postane direktna i ponovo počne da ubrzava.

U astrologiji, Neptun je planeta čije je značenje teško shvatiti. Površina planete govori sama za sebe, budući da nije čvrsta, već je sačinjena od raznih gasova i smatra se gasovitom planetom sa stenovitim jezgrom. Na osnovu ovih karakteristika, Neptun se simbolično povezuje sa apstraktnim temama i konceptima – to su naši snovi, ideali, duhovnost i iluzije.

Retrogradni Neptun nije astrološki tranzit o kome treba da brinete, posebno ako se uzme u obzir da u retrogradnom stanju provede oko pola godine (svake godine). Kada je Neptun u retrogradnom stanju, pruža nam se šansa da ponovo pogledamo svoje snove i ostvarimo svoju kreativnost. Ovaj period nam daje priliku da se okrenemo sebi i razmislimo o onim oblastima našeg života u kojima se žrtvujemo ili precenjujemo osobu ili situaciju. Ovo je prilika da skinete ružičaste naočare, zapalite kreativnu iskru i vratite se u stvarnost.

Retrogradni Neptun u junu 2022. biće u znaku Riba i najviše će uticati na promenljive znakove zodijaka. U galeriji otkrijte koji znaci Zodijaka će najviše osetite uticaj retrogradnog Neptuna.

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group