Mislite da znate dobro svoj horoskopski znak?

...možda ipak grešite sve vreme!

Udobno se smestite pre nego što krenete da čitate ovaj članak, jer postoji mogućnost da padnete u nesvest kada čujete ovu vest. Ako volite horoskop, redovno ga pratite i često proveravate novosti za vas horoskopski znak, možda ćete nakon ovoga promeniti mišljenje o Zodijaku i celoj toj priči.

U kom smislu?

Više od 86% ljudi je rođeno pod drugačijim horoskopskim znakom nego što mi znamo. Kako je to moguće da niste znak za koji ste izračunali da jeste i koji pratite ceo život? Promena se objašnjava ovako - Datumi znakova su promenjeni pre oko 2000 godina, kada su i izmišljeni. Zatim su raspoređeni prema sazvežđima zvezda koje su se pojavile iza Sunca, tog dana kada ste rođeni. Ali, astonomski fenomen, odnosno promena leži u tome da su se ta sazvežđa promenila od tad. To znači da su se zvezde promenile, a da su datumi ostali isti. Verovatno se sada pitate koji ste znak onda, ako je došlo do te promene.

Pogledajte:

19. decembar - 20. januar: Strelac

21. januar - 16. februar: Jarac

17. februar - 12. mart: Vodolija

13. mart - 18. april: Ribe

19. april - 14. maj: Ovan

15. maj - 21. jun: Bik

22. jun - 20. jul: Blizanci

21. jul - 10. avgust: Rak

11. avgust - 16. septembar: Lav

17. septembar - 30. oktobar: Devica

1. novembar - 23. novembar: Vaga

24. novembar - 29. novembar: Škorpija

Osim toga, postoji i još jedna, još fascinantnija stvar. Naime, reč je o 13. znaku Zodijaka.

Ako ste rođeni između 30. novembra i 18. decembra - iznenađenje! Vi ste u stvari 13. znak u horoskopu - Ofičius, ili u prevodu Zmijonoša.

Prema „Le monde“, francuskom dnevnom listu, 13. znak je uklonjen pre 2000 godina, a veruje se da je do toga došlo zbog poteškoća u raspodeljivanju 360 stepeni neba na 13 delova. Jednaka podela nije bila moguća, odnosno realna, jer se Sunce ne pojavljuje u svakom sazvežđu u istoj količini vremena.

Tako da.. To je to, sada znate istinu. Mislite li da je ovo tačno ili ne? Napišite u komentaru.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group