Ličnost jednog Jarca u krupnom planu

Kao poslednji u nizu zemljanih znakova, Jarac je u Zodijaku predstavljen morskom kozom, mitskim bićem koje ima telo koze a rep ribe.

Shodno tome Jarčevi se vrlo vešto snalaze u materijalnom i emocionalnom carstvu. Ove morske koze su vešte u premošćavanju najstrmijih planina. Jarčevi su oni koji vladaju oblašću kolena, što im olakšava uspone u životu. Istovremeno Jarac je onaj koji se može pohvaliti izuzetnom psihičkom snagom.

Jarac koristi svoju unutrašnju moć kako bi prevazišao ono što stoji između njega i njegovih dugoročnih ciljeva. Kada je fokusiran na svoj cilj, Jarac od njega ne odstupa ni jednog koraka, ne dozvoljavajući da mu bilo šta odvlači pažnju. Zbog svog nepokolebljivog fokusa, Jarca često doživljavaju kao vrlo hladnog, iako je on ustvari istinski emotivac. S vremena na vreme je potrebno da neko Jarca podseti da su u životu važne i druge stvari osim uspeha na poslovnom planu.

Saturn je planeta koja vlada pokretima Jarčeva. Ona zastupa vreme i ograničenja, i putem vrlo teških životnih lekcija daje Jarcu priliku da sazre. Bol i patnja nisu strani Jarčevima, ali su isto tako i izvor njegove snage. Još u detinjstvu pod nadzorom Saturna Jarčevi iskuse brojne poteškoće, što im omogućava da očvrsnu i postanu snalažljivi.

Zanimljivo u vezi Jarčeva je to što zapravo stare unazad – budući da u detinjstvu spoznaju šta znači težak život, Jarac s godinama postaje mlađi, razigraniji i optimističniji. I zaista u svakom naizgled ozbiljnom Jarcu krije se veselo dete. Na prvu loptu Jarac deluje vrlo konzervativno, povučeno i uzdržano, međutim onaj ko zagrebe njegovu površinu može da otkrije vrlo brižnog prijatelja i ljubavnika.

Jarac je jedan od kardinalnih znakova, što znači da je odličan u akcijama i pokretanju inicijativa. Ova morska koza smatra da se sve može postići ako se u to uloži velik trud. Za Jarca je važno da nađe balans između poslovnog i privatnog života, jer ima tendenciju da više naginje ka karijeri nego ka porodici.

Ž.J.

Izvor: Allure

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group