Ličnost jedne Ribe u krupnom planu

Ribe predstavljaju poslednji znak u Zodijaku.

Ovaj vodeni znak, za svoj simbol odabrao je dve ribe koje plivaju u suprotnim smerovima, što zapravo predstavlja stalnu podelu pažnje Ribe između sveta fantazije i stvarnosti. Kao poslednje u nizu svih znakova Ribe su one koje su upile svu bol, radost, strahove i nade prethodnih znakova. Ovo Ribe čini psihički najjačim, najosećajnijim i najematičnijim stvorenjima na svetu. Sa tako ogromnom osetljivom stranom ličnosti emocije su one koje vrlo lako mogu da "progutaju" jednu Ribu, zbog čega je Ribe potrebno podsetiti da nisu krive za sve što se drugima oko njih dešava.

Neptun je planeta koje vlada nad postupcima Riba. Ona upravlja kreativnošću i snovima, što eterične Ribe zadržava većinom u svetu snova i bezgranične mašte. U svojim lošim danima Neptun je onaj koji Ribama stavlja pred noge iluziju i potrebu za bekstvom. Energija Neptuna je poput one koju ima okean – magična, misteriozna i često zastrašujuća. Kada je nad vodom gusta magla, horizont je nepregledan i nema razlike između nema i mora. Takve su Ribe, nedokučive.

Ribe su takođe one koje više vole da nose ružičaste naočare i da kroz njih posmatraju svet nego da rešavaju probleme. Ovo Ribama donosi lošu reputaciju, ali one zaista nemaju loše namere. Iako misli da se problemi mogu rešiti jednostavnim – plivanjem u suprotnom smeru, Ribe zaboravljaju da sve reke i mora vode do istih okeana. Od problema se ne može pobeći, koliko god se Ribe trudile da ih ignorišu.

Ribe takođe pripadaju promenjivim znacima, što znači da se bez mnogo napora prilagođavaju svom okruženju. Po prirodi Ribe su vrlo kreativne i njihova vizija je vrlo živopisna. Oblast njihovog interesovanja najuže je povezana sa muzikom i slikarstvom.

Ž.J.

Izvor: Allure

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group