Horoskop - Zodijak

Kako da znate da li je vaš znak u Zodijaku aktivan ili receptivan?

Za većinu ljudi njihovo prvo upoznavanje sa astrologijom dolazi u obliku 12 horoskopskih znakova.

Svaki znak ima svoju jedinstvenu energiju, kvalitet i snagu. U astrologiji, oni su podeljeni u različite kategorije. Istraživanje ovih kategorija može vam pomoći da bolje shvatite svoj i druge znake. Najjednostavnije mesto od kog možete da započnete je upoznavanje sa dva dualiteta u astrologiji. To vam može dati opštu predstavu o tome u kakvoj je ravni energija svakog znaka.

Svi horoskopski znaci su podeljeni u dva skupa dualnosti, koji su poznati i kao polariteti ili binarni elementi. Kada pogledate horoskopski točak primetićete da dualnosti isključuju svaki drugi znak, što ukazuje na protok određenih energija dok planete putuju kroz Zodijak. To takođe znači da su susedni znaci uvek suprotne dualnosti. Smatra se da svaki znak ima pozitivan ili negativan naboj energije, što se opisuje i kao aktivan naspram receptivnog. Ovaj odnos je donekle sličan konceptu yin i yang. Aktivni znaci su više fokusirani na akcije i misli dok su receptivni oni koji su okrenuti ka emocijama i čulnim iskustvima.

AKTIVNI ZNACI ZODIJAKA

Aktivne znake Zodijaka čine vatreni i vazdušni znaci – Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija. Oni se opisuju i kao pozitivni znaci ali i kao muški – iako se muški ne odnosi na pol, jer svako od nas ima spoj muške i ženske energije u sebi. Ovi znaci imaju tendenciju da budu više socijalni, orijentisani na akciju i fokusriani na spoljašnje carstvo misli i pokreta. Oni se prema svetu odnose na dinamičan i nepasivan način i lakše preuzimaju inicijativu u životu. Osobe rođene u nekom od aktivnih znakova su brže i otvorenije ka svemu oko sebe i usmeravaju svu svoju energiju ka spoljašnjem svetu.

RECEPTIVNI ZNACI ZODIJAKA

Receptivnim znacima Zodijaka pripadaju zemljani i vodeni znaci – Rak, Bik, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe. Oni se opisuju i kao negativni i ženski znaci. Kad kažemo negativni, to nije u lošem kontekstu, već to jednostavno znači da je energija ovih znakova više usredsređena na unutrašnjost. Ovi znaci imaju tendenciju da budu introspektivniji, pasivniji i usredsređeni na unutrašnje carstvo svojih osećanja i čula. Oni se odnose prema svetu na nežniji i sporiji način. Za razliku od aktivnih znakova, ove osobe će pre bilo kakve donete odluke ili poduzete akcije uvek prvo da stupe u kontakt sa svojim emocionalnim iskustvom.

Ž.J.

Izvor: Bustle

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group