Kako će Venera u Biku uticati na nas?

Da li ste poslednjih dana osetili nalet senzualne i kreativne energije? Ovo dugujemo planeti Veneri, koja je 30. aprila 2024. godine ušla u horoskopski znak Bika.

Objašnjavamo šta ova jedinstvena astrološka faza znači za svakog od nas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by astroccult (@astroccult)

 Za šta je odgovorna planeta Venera?

Venera je jedna od planeta našeg Sunčevog sistema koja već dugo fascinira astronome, ali i astrologe iz celog sveta. Često nazivana „Jutarnja zvezda“, najlepše izgleda na jutarnjem i večernjem nebu kada je Sunce blizu horizonta. Naša trenutna verovanja o planeti datiraju još iz antičkih vremena. Rimski naučnici su otkrili da su simbolički ekvivalenti Venere povezani sa ženstvenošću, seksualnom privlačnošću, šarmom, plodnošću, čulnim zadovoljstvima, harmonijom, estetskim utiscima i umetnošću. Međutim, optužena je da je u svojoj energiji preterano vezana za zemaljsku sreću, zadovoljstvo i uspeh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by astroccult (@astroccult)

U astrologiji, Venera je vladar senzualne ljubavi, uspešnog poslovanja i lepote. Vlada višom umetnošću, diplomatijom i zadovoljstvom koje potiče iz čari prirode. Dodeljena su joj dva horoskopska znaka, Bik i Vaga, ali njeno mesto nije uvek tamo. Posle empatičnih Riba, konačno je vreme za prizemnog Bika. Venera će se naći u ovom horoskopskom znaku od 30. aprila do 24. maja 2024. godine.

Sa astronomske tačke gledišta, odnosi se na prividni položaj planete na nebu u odnosu na zvezde koje čine sazvežđe povezano sa znakom Bika. U astrologiji, međutim, znaci zodijaka nisu određeni direktno sazvežđima, već odnosom Zemlje prema Suncu, tačnije, godišnjim dobima.

Kada je Venera "u Biku", to znači da izgleda da se planeta nalazi u sektoru neba koji je simbolično povezan sa Bikom u astrološkom zodijačkom sistemu. Ovaj sistem deli nebo na dvanaest segmenata - tačno na broj znakova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by astroccult (@astroccult)

Kako će Venera u Biku uticati na nas?

Astrolozi veruju da svaki znak zodijaka utiče na događaje i karakteristike povezane sa njegovim periodom. Bikom vlada element zemlje, zbog čega se često karakteriše kao ozbiljan i stabilan znak. Odlikuju ih i nevoljnost da se menjaju i rizikuju, visoke ambicije, težnja za mirom u životu – takođe vezano za finansije.

Venera u Biku je snažno povezana sa njegovom potrebom za posvećenošću i stabilnošću. Umesto prolaznih romansa, ljudi Bikovi cene doživotnu ljubav. Kada vide potencijal u vezi, mogu učiniti mnogo da osvoje srce svoje voljene osobe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by astroccult (@astroccult)

Astrološka faza je savršeno vreme da verujete u svoja osećanja i tretirate se sa nežnošću. Napustite partnere sa kojima ne vidite budućnost i fokusirajte se na kvalitetne veze.

To je takođe trenutak da naučite da volite sebi, cenite vredne odnose i date prioritet brizi o sebi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group