Kako će oktobarski pun mesec u Ovnu uticati na sve znake Zodijaka

Najavljujući dolazak sezone lova, oktobarski pun mesec, Lovački mesec, zasijaće u sredu (20. oktobra).

Naziv "Lovački mesec", zajedno sa još 11 drugih, potiče od narodne tradicije praćenja prirodnih ciklusa. Svaki pun mesec ima ime povezano sa nekim prirodnim fenomenom koji obeležava taj period u godini. Što se tiče energije koju možete očekivati od sledećeg punog meseca, to će zavisiti od toga kako opozicija sunca i meseca utiče na vašu natalnu kartu.

Mesec oktobar je počeo velikim brojem retrogradnih planeta - šest od maksimalnih osam. Da, Merkur je jedan od njih kao što ste možda čuli. Ostalih pet su nešto manje značajne, pa se o njima nije toliko govorilo. To su takozvane „spore planete“, a razlog zašto njihov retrogradni period ima manji značaj je to što imaju mnogo duži period retrogradnog kretanja, čineći ih manje posebnim.

Ipak, tako velika količina planeta koja je u retrogradnoj fazi odjednom definitivno ima određeni uticaj na energiju koja je ispunila mlad Mesec 6. oktobra.

Od 6. oktobra, jedna po jedna, planete nastavljaju normalno kretanje na nebu. Do trenutka kada dođe faza punog meseca, preostaće ih samo dve: Uran i Neptun.

Razlike između mladog meseca i punog meseca

Energija mladog meseca je veoma orijentisana ka unutra, ali kako mesec postaje sve vidljiviji na nebu, energija se menja. Pun mesec u oktobru biće sasvim drugačiji. Energija će biti veoma aktivna i asertivna. Ovo je generalno tačno čak i bez pratećih astroloških pozicija.

Astrološki i duhovno gledano, mladi mesec uvek govori o novim počecima, početku novog ciklusa i ponovnom rođenju. To je nova i nesigurna energija, ranjiva kao i svako novorođeno stvorenje.

Pun mesec je, naprotiv, orijentisan ka spolja. Mesec na nebu je potpuno vidljiv. Pomerio se do tačke direktno nasuprot Suncu u zodijačkom krugu. Daje više svetlosti i energije, izazivajući emocionalno uzdizanje. U zavisnosti od toga kako ova opozicija sunca i meseca utiče na vašu natalnu kartu, to može doneti nekoliko dana užurbosti i uznemirenosti ili vam može doneti višak energije sa kojom biste dosta toga postigli.

Evo kako će ovaj pun mesec uticati na vas, na osnovu vašeg znaka i podznaka:

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group