Horoskop otkriva: šta nam donosi septembar 2023?

Još dvadesetak dana i eto nas u jeseni, verovali ili ne...

Doduše, leto nam se nije baš nešto proslavilo – zalivalo nas je kišom a onda natenane grilovalo na sto stepeni. Emocije su se saplitale, finansije grcale u pokušajima da se izborimo sa troškovima, a naša su raspoloženja promenila ne 50 nego 550 nijansi sive. Posebno je avgust doneo krajnosti – išlo se iz „super!“ u „ne može se više izdržati“ – s tim što je ovog drugog ipak bilo više....I mentalni i fizički umor je bio jako prisutan. A sad – septembar, koji će ili da ispravlja sve ono što je avgust zabrljao....ili će da nas zakuca....

A na ulasku u septembar – Sunce je u znaku Device i odlazi iz opozicije sa retrogradnim Saturnom iz znaka Riba, ali se zato njegov vladar – retrogradni Merkur – vraća u tu opoziciju. Ovo nije obećavajuće u smislu da nam slede nešto naročito jednostavniji i lakši dani, pogotovo što će Merkur ući u direktan hod tek početkom druge polovine meseca i krenuti da se pomera iz opozicije sa Saturnom tek od 20-og septembra.  Iako je ovo šira opozicija, ona svakako utiče na naš mentalni i fizički sklop u smislu da imamo osećaj da teško ostvarujemo ono što želimo, da se suočavamo sa preprekama i da povremeno gubimo motiv i elan za delovanje. Problemi u saobraćaju i sa informacijama i vezama (internetom) se nastavljaju, a biće prisutan i međugeneracijski jaz. Komplikovanje papirologije, gubici, krađe, neistina – sve ono što retrogradni Merkur ume da izvuče na površinu, samo još nešto zahtevnije.

Mesec je u znaku Riba i samo što je iskoračio iz faze punog Meseca – ali je u opoziciji sa retrogradnim Merkurom – pa je početak septembra (a time i ceo mesec) obeležen i komunikacijskim problemima, borbom između racia i nesvesnog, strahovima, kao i izlaskom mnogih tajni, sumnji i prevara na površinu.

Venera u Lavu 5-og septembra kreće direktno, ali je čekaju treći kvadrat sa retrogradnim Uranom i Jupiterom iz znaka Bika, kao i prolazak kroz senku koji će trajati tokom celog meseca. U prevodu – nastavlja se period turbulencije i čišćenja u emotivnim odnosima, ali isto tako i nestabilnost na planu finansija.

Mars koji je ušao u znak Vage – u znak koji govori o balansu, ravnoteži, partnerstvima i dogovorima svake sorte pojačaće nervozu u partnerskim odnosima, doneti da lakše uletimo u raspravu i da imamo tendenciju da dokazujemo jedni drugima da smo baš mi u pravu. S druge strane gledano – inicijativa muškog roda će biti pojačana – osvajaće šarmom, harizmatičnošću, jednim finim i laganim pristupom na koji je teško ostati ravnodušan.

Venera i Mars će ipak biti u znacima koji se međusobno podržavaju i iako neće ostvariti egzaktan aspekt sekstila – ipak ovo daje mogućnost novih ljubavnih početaka, kao i novih poslovnih dilova koji mogu biti kvalitetni.

15-og septembra imamo mlad Mesec u znaku Device – pred nama su novi poslovni počeci od kojih mnogo očekujemo i dogovori za koje se nadamo da će ići  u našu korist – ali zbog stacionarnosti Merkura koji je vladar ovog mladog Meseca – svaki početak će biti odložen ili zakomplikovan.

23-eg septembra Sunce prelazi u znak Vage i zvanično ulazimo u jesen, za koju se iskreno nadam da će biti ipak kvalitetnija i jednostavnija nego letnji period.

Pa, srećno nam bilo!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group