Horoskop otkriva: šta nam donosi novembar 2021?

Verovali ili ne – upravo smo zakoračili u pretposlednji mesec 2021-e godine. Godine koja je bila neizrecivo brza i istovremeno – užasno spora. Godine koja nam je pokazala šta to tačno znači promena u trenutku ali istovremeno – šta znači blokiranost i zakočenost. No, o ovome na nekom drugom mestu, a sada da vidimo šta je ovaj škorpionski mesec pripremio za nas.

Na ulazu u novembar u znaku Škorpije nalaze se Sunce i Mars. Venera je u Strelcu, Pluton u Jarcu a u znaku Vodolije su Saturn i Jupiter. Retrogradni Neptun se nalazi u znaku Riba, retrogradni Uran u znaku Bika. Mesec je u svojoj poslednjoj četvrti i znaku Device a Merkur pred kraj znaka Vage.

Prvo što nas čeka je mlad Mesec u znaku Škorpije u noći između 4-og i 5-og novembra. Mlad Mesec – nov početak – a pošto je Mesec u opoziciji sa retrogradnim Uranom i u kvadratu sa Saturnom – taj nov početak neće biti ni lak ni jednostavan, i govori da ulazimo u period borbe, period savlađivanja velikih prepreka i teškoća, period nestabilnosti i promena.

Odmah 5-og novembra Venera prelazi u znak Jarca i u ovom znaku će boraviti sve do marta sledeće godine jer je čeka redovna retrogradna faza. Ljubavne misli će okrenuti ka prošlosti, ali i ka osobama koje su naš oslonac u životu (ili za koje mislimo da mogu postati pravi oslonac). Velika težnja ka finansijskoj stabilizaciji, potreba da se novčano „stisnemo“ i planiramo potrošnju svakog dinara.

Isto 5-og novembra Merkur prelazi u znak Škorpije. Njegov put kroz ovaj znak koji će trajati nešto manje od tri nedelje, obeležiće teški pregovori, zahtevna komunikacija, „ratničko“ ponašanje, ali isto tako i potreba da dođemo do suštine po mnogim pitanjima i otkrijemo ono što je od nas sakriveno.

19-og novembra očekuje nas pun Mesec u znaku Bika i delimično pomračenje istog. Sve do ovog dana Mars iz znaka Škorpije praviće vrlo nezgodne aspekte sa Saturnom, Merkurom i Uranom – pa nam je veći deo novembra obojen dosta zahtevnom i kompleksnom energijom. Ovo je, prosto rečeno – potreba da se neke blokade (unutrašnje ili spoljašnje) poruše, savladaju, prevaziđu. Sve do punog Meseca i pomračenja tenzija će rasti pa slobodno možemo da očekujemo jedan da, jesenji ali prilično vruć mesec po svim pitanjima.

22-og novembra Sunce prelazi u znak Strelca i počinje vladavina ovog znaka. Na dalje nas do kraja meseca čeka nešto mirnija energija – kao neka forma predaha koji dobijamo.

24-og novembra i Merkur prelazi u znak Strelca. I Sunce i Merkur su u protočnim aspektima ka Saturnu (znate, onoj planeti koja vedri i oblači) pa samim tim – pred nama je kvalitetniji i donekle opušteniji ostatak novembra.

Kao što vidite, na prvi pogled kao da nema puno dešavanja tokom meseca koji je pred nama. No, pošto smo u škorpionskoj sezoni – jasno vam je da je mnogo bitnije ono što se na prvi pogled ne vidi. Te prve dve dekade zaista će biti izuzetno komplikovane i teške, ali ako je za utehu – u njima ćemo uspeti da savladamo neke prepreke i pitanja koja već ko zna koliko dugo vučemo i koja nas opterećuju.

Kada je vladavina Škorpija u pitanju, na žalost – ništa ne može bez borbe. Tako da je pred nama jedan ratnički mesec sa mnogo više tenzije u sebi nego što bi se na prvi pogled reklo. Srećno!!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group