Horoskop otkriva: šta nam donosi jun 2023?

I tako….pišem ja o junu I početku leta, a usput slušam kako već neki peti put danas kiša dobuje po prozorima i razmišljam da li da navučem gornji deo trenerke ili da junački izdržim pad temperature u majici sa kratkim rukavima....I mislim se – kakva godina, takva i njena godišnja doba...niđe veze, ništa normalno, lud i zbunjen ruku pod ruku....

No. Na ulasku u jun Sunce se nalazi u znaku Blizanaca, Venera je u znaku Raka, a Mars se smestio u znak Lava. Rastući Mesec je u znaku Vage, retrogradni Pluton u Vodoliji, a u Ribama su Saturn i Neptun. U znaku Bika je planetarno društvance, sačinjeno od Jupitera, Merkura i Urana.

4-og juna imamo pun Mesec u znaku Strelca u kvadratnom aspektu sa Saturnom I Neptunom iz znaka Riba, a trigonskom sa Marsom iz znaka Lava. Kao i obično – pun Mesec donosi kulminaciju događaja i osećanja iz prethodne dve nedelje, a posredno iz prethodnih šest meseci. Ovo su dani u kojima lako reagujemo na unutrašnje ili impulse iz okoline i u kojima se u trenutku možemo odlučiti na promenu i iskorak iz onoga što doživljavamo kao pritisak ili sputavanje. Ovaj period može doneti osećaj uskraćenosti – manjak širine, slobode, ljubavne sreće, materijalne sigurnosti, a može pokrenuti I izlazak neprijatnih tajni na videlo.

5-og juna Venera prelazi u znak Lava, u kojem se već nalazi Mars. Do tačne konjunkcije ove dve planete neće doći, jer će Venera tokom narednog meseca, jula - ući u retrogradni hod. No, tokom juna tranzit Venere kroz znak Lava će doneti jake želje, vruće ljubavi, potrebu da budemo u centru pažnje, ali i sklonost ka ljubavnim avanturama. Prava „letnje-ljubavna“ Venera.

11-og juna Merkur ulazi u svoje sedište i znak Blizanaca. Pred nama je vreme aktivnosti, komunikacije, pokreta. Reči će teći lako, misli preticati jedna drugu. Pred nama je vreme razgovora, novih kontakata, osećaja da nas ništa ne sputava....vreme priče, priče, priče.

17-og juna Saturn u znaku Riba kreće retrogradnim hodom. Sve ono sa čime smo se suočavali od njegovog ulaska u ovaj znak od marta ove godine – sva ograničenja, obaveze, granice (koje smo postavljali sami sebi ili su nam nametnute) – sada će doći na preispitivanje, prilagođavanje, rešavanje. Ovaj tranzit će baciti fokus na duboko preispitivanje za svakog od nas, ali će takođe pokrenuti i lavinu otkrivanja tajni, prevara, izdaja, laži, manipulacija.

18-og juna imamo mlad Mesec u znaku Blizanaca. I u ovaj mlad Mesec je umešan kvadratni aspekt sa Neptunom – pa koliko god mi u narednom periodu imali osećaj da su se mnoge stvari pokrenule, da je energija življa I bolja – ipak će ta “dimna zavesa” biti prisutna I dalje – a u njoj će se rojiti laži, manipulacije, obmane, prevare.

21-og juna Sunce prelazi u znak Raka I počinje vladavina ovog znaka. Dragim Rakovima želimo srećne rođendane, mnogo dobrog raspoloženja I lepu solarnu godinu! A nama ostalima želimo dugo I toplo (ne mora baš previše) leto! 27-og juna I Merkur prelazi u znak Raka. Pred nama su dani kada su naše misli I reči obojene osećanjima, kada je racio I emocije teško razdvojiti, jer idu ruku pod ruku.

Toliko o najvažnijim junskim tranzitima…..a sada idemo znak po znak….Srećno!!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group