Horoskop otkriva šta nam donosi januar 2023.godine?

U novu 2023-u godinu i januar mesec ulazimo sa Suncem, retrogradnim Merkurom, Venerom i Plutonom u znaku Jarca.

U znaku Vodolije se nalazi Saturn, Neptun je u znaku Riba a Jupiter u znaku Ovna. Mesec koji je u fazi rasta nalazi se zajedno sa retrogradnim Uranom u znaku Bika, dok je u znaku Blizanaca retrogradni Mars.

Prva promena je prelazak Venere u znak Vodolije 3-eg januara. Vazdušnim podznacima i znacima će ova njena pozicija odgovarati, benefite će osetiti i pripadnici znaka Ovna i Strelca. Generalno, Venera u Vodoliji donosi potrebu za promenom u ljubavi, slobodom, donosi pojačan avanturizam, potrebu za uzbuđenjima, akcijom, druženjem. U prvoj dekadi meseca napraviće protočne aspekte sa Jupiterom i retrogradnim Marsom – pa ćemo imati seriju ljubavnih povratnika, ali i nove veze koje su protkane jakim strastima. Tokom druge dekade praviće kvadratni aspekt sa Uranom – neke veze će u ovom periodu biti brzinski presečene, dok će isto tako – biti brzinskih, neobičnih i neformalnih ljubavnih početaka. Tokom treće dekade meseca Venera će imati konjunkciju sa Saturnom – ljubavi sa razlikom u godinama, statusu, kilometrima, stare ljubavi, ali i ljubavno nezadovoljstvo, usamljenost.

U noći između 6-og i 7-og januara – pun Mesec u znaku Raka, u opoziciji sa Suncem i retrogradnim Merkurom  u Jarcu – užurbanost u porodičnom okruženju, tenzija, komunikacijski problemi, napetost, problemi u saobraćaju.

12-og januara Mars u znaku Blizanaca kreće direktnim hodom. No, njegov vladar – Merkur u znaku Jarca i dalje je retrogradan – tako da nećemo odmah osetiti prave benefite ovog aspekta. U svakom slučaju, ulazimo u period kada možemo ispravljati, završavati sve ono što je u prethodnom periodu na neki način pokvareno, propušteno, pogrešeno.

18- og januara Merkur kreće direktnim hodom u znaku Jarca, a već tamo negde posle 25-og možemo očekivati skoro pa neometano funkcionisanje. Međutim, pravo pokretanje najpre po pitanju posla i finansija – tek je na samom kraju meseca ili ćemo morati da sačekamo i početak februara kada se ova planeta vraća na poziciju sa koje je krenula retrogradno.

20-og januara Sunce prelazi u znak Vodolije i počinje vladavina ovog znaka. Vodolijama želimo srećne rođendane, a mi se od ovog dana nalazimo u centralnom periodu zime. U noći između 21-og i 22-og januara u ovom znaku imamo i mlad Mesec.23-eg i Uran u znaku Bika kreće direktnim hodom. Promene kreću, u manjoj meri najavljene tokom januara, u mnogo većem obimu od februara meseca.

27-og januara Venera prelazi u znak Riba. Njena pozicija je dobra ovde za umetničke i kreativne duše, a generalno će doneti veću osetljivost, senzualnost, potrebu za romantikom ali i nerealna osećanja, maštanje, ljubavne iluzije i tajne odnose.

Ovaj januar deluje prilično usporeno, zaglavljeno, zablokirano. Ok, to jednim delom ima veze sa praznicima i laganim vraćanjem u životne i poslovne rutine. Ipak, izgleda mi da će nas ovaj period znatno usporiti, ograničiti i da prave aktivnosti možemo da očekujemo tek u drugom delu ili čak u poslednjoj dekadi ovog meseca.

Srećno!!!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group