Horoskop otkriva: šta nam donosi februar 2023?

Preturismo preko glave januar, popularno nazvan „mesec kojem nikako da dođe kraj“ i uđosmo u februar, sa snegom i minusom ruku pod ruku.

Sunce i Saturn su nam u znaku Vodolije, u Ribama se baškare Venera i Neptun, dok je Jupiter u znaku Ovna. U Biku vedri i oblači Uran, Mars i Mesec su u znaku Blizanaca, a Merkur i Pluton u Jarcu. Sve planete su direktne (Merkur i Mars su doduše još uvek u senci) i reklo bi se – pa, trebalo bi da krenemo unapred, jel da?

Da li će nas na to podstaknuti pun Mesec u znaku Lava koji je 5-og februara? Pa, sigurno je da će nam dani oko punog Meseca doneti dosta dešavanja i preokreta, ali će sa njima pod ruku ići i gomila stresa i nerviranja.

Istovremeno sa punim Mesecom ide i egzaktan kvadrat između Venere i Marsa, pa ove dane itekako može da obeleži i podgrejavanje sukoba u muško ženskim odnosima, pogotovo u onim gde su u prethodnom periodu postojale opravdane ili neopravdane sumnje, ljubomora ili konkretna prevara. Takođe će nam ovi dani doneti i izbijanje para iz džepova – što kroz redovne troškove i obaveze, što kroz neumereno prepuštanje impulsima u kupovini.

11-og februara Merkur prelazi u znak Vodolije. Vreme je za genijalce, ali i za brzopletost i tvrdoglavost u komunikaciji, vreme je za rizike i pomalo nepromišljenosti.

Polovinom meseca je Venera u konjunkciji sa Neptunom – da podstakne kreativnost i intuiciju, da da opijenost i emotivnu ekstazu, ali i da donese osetljivost, gubljenje u emocijama, idealizaciju, ljubavne prevare i obmane. Pa kako se kome zalomi – neko će na javi odsanjati svoj ljubavni san, a nekom će se nade i snovi raspršiti očas posla.

U noći između 18-og i 19-og februara Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Brojimo sitno, vrlo sitno do proleća! Odmah 20-og imamo i mlad Mesec u znaku Riba.

Istog dana, Venera prelazi u znak Ovna. Da probudi strasti i energiju, dok hrli ga konjunkciji sa Jupiterom. Da otvori neke nove početke – ljubavne, poslovne. Da provocira, izaziva, da nas pokrene.

Do kraja meseca Saturn ulazi na poslednji, 30-i stepen znaka Vodolije. Vodolije (najpre one na podznaku, pa tek onda u znaku) polako neka pripremaju vince da proslave početkom marta kada će dotičnoj planeti posle dve i po godine videti leđa. Slavlju slobodno mogu da se priključe i oni rođeni u znaku i sa podznakom u Biku, Lavu i Škorpiji. Hvala lepo, Saturne – dovoljno smo naučili, više stvarno ne bismo. Drage komšije Ribe, Blizanci, Device i Strelčevi – izvolite pa se vi sad bakćite sa dotičnim.

No, hajmo malo ozbiljno - ispada da su nam prve dve dekade februara prilično nestabilne, promenljive. Situacije kreću na pravi način da se razvijaju tek od ulaska u treću dekadu meseca. Kao da će nam biti potrebno vremena da uhvatimo pravac, ali i da „počistimo“ ono što u našim životima više ne treba da bude.

Idemo u februar, neka nam je sa srećom!!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group