Horoskop otkriva šta nam donosi decembar 2023

Dok si rekao „keks“ – stigosmo u poslednji mesec 2023-e godine. Skoro sam pročitala nešto smešno, citiram – Šta ćeš poželeti sebi za 2024-u godinu? – poželeću psihičku i fizičku odštetu za 2023-u :D 

Pa, kakva god da je bila – ova nam je godina na izmaku. Ali, pre nego što uplovimo u glanc novu 2024-u, moramo preko glave da preturimo decembar….

A na ulasku u decembar sačekuju nas Sunce, Mars I Merkur u znaku STrelca, Pluton u znaku Jarca, Saturn I retrogradni Neptun u znaku Riba. Retrogradni Jupiter I retrogradni Uran su u znaku Bika, Mesec u znaku Raka a u znak Vage se smestila Venera.

Odmah tog prvog decembra Merkur menja znak I prelazi u Jarca, u kojem ga očekuje I poslednji retrogradni hod u 2023-oj. Retrogradnost kreće 14-og decembra I sa njom ćemo “otvoriti” I ulazak u 2024-u. Merkur u Jarcu će nam dati jedan realističniji pogled, bolji fokus misli, odmerenost I praktičnost, uzdržanost, ali će pokrenuti i našu ambiciju. Sve “prateće efekte” Merkurove retrogradnosti naravno da ćemo osetiti – kašnjenja, probleme sa dokumentacijom, karticama, mentalni I fizički zamor, ponavljanja, greške (slučajne ili namerne), probleme u saobraćaju, trgovini, komunikaciji. Biće interesantno videti kako će se Merkurova retrogradnost odraziti kroz neke važne događaje koji nas čekaju u drugom delu decembra….realno je reći da čekamo zaplete, a ne rasplete.

4-og decembra Venera iz znaka Vage prelazi u Škorpiju. Pošto je ovaj znak mesto Venerinog izgona, loše pozicije – a Venera nam vlada ljubavlju, uživanjem i materijalnim segmentom – očekuje nas period pojačane ljubomore, posesivnosti, strasti, emotivnih jakih uspona i padova, počeci veza koji su obojeni požudom – ali isto tako i „borba“ za materijalnu stabilnost.

Na prelasku sa 12-og na 13-i decembar imamo mlad Mesec u znaku Strelca. Kvadratni aspekt mladog Meseca sa Neptunom iz znaka Riba ukazuje da se pred nama otvara period kreativnosti, nadahnuća i ideala sa jedne strane, sa druge – iluzija i obmana, prevara i laži.

22-og decembra Sunce prelazi u znak Jarca, zvanično otvarajući zimu. Odmah sledećeg dana, Merkur se u svom retrogradnom hodu vraća u znak Strelca.

27-og imamo pun Mesec u znaku Raka – pa su ovo dani okrenutosti prema porodici i prema onima koje volimo.

29-og decembra Venera prelazi u znak Strelca, taman pred doček nove godine – da donese porast strasti, emocija, ali i uživanja u radostima koje donose praznici, da nas opusti – i da nam „izbije“ iz džepa i poslednji dinar – sve u fazonu „širokooooo“.

I poslednjeg dana u ovoj godini – Jupiter, kao planeta mudrosti, morala, pravde, zakona i znanja  u znaku Bika kreće direktnim hodom. Pa, da vidimo da li će nas sve njegove osobine i kvaliteti više pratiti u godini koja je pred nama – jer u ovoj baš i nisu, realno.

Pa, to bi bilo to za decembar.....i za 2023-u godinu. Želim vam srećno putovanje kroz ovaj mesec, mnogo radosti i osmeha, mnogo lepih dešavanja koja će ostati upamćena u vašim srcima i mislima. Srećno!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group