Horoskop otkriva: šta nam donosi decembar 2022?

I evo nama završnice ove 2022-e! A evo nama i početka zime...

žHajd zimi ćemo da se radujemo, jer od momenta ulaska u ovo godišnje doba, dan će se produžavati a noć će biti sve kraća...i tako ćemo grabiti minut po minut svetlosti duže na putu ka proleću....A radovaćemo se i kraju ove godine – neko zato što je bila teška i preteška, neko zato što je donela promene koje su se dugo čekale, neko će reći „nikad gora!“ a za nekog će ipak biti – „nikad bolja!“

U momentu ulaska u decembar u znaku Strelca se nalaze Sunce, Venera i Merkur. Pluton je u Jarcu, Saturn u Vodoliji. U znaku Riba nalazi se Mesec u prvoj četvrti, retrogradni Neptun i Jupiter. U znaku Bika je retrogradni Uran a u znaku Blizanaca retrogradni Mars.

Imamo sliku neusklađenosti između želja i realizacije. Imamo sliku raskoraka u odnosima bilo kog tipa, imamo sliku nedoumica, sumnji, tajni, neizvesnosti. Imamo sliku raštrkanosti i razuđenosti – misli se sudaraju u glavi a dela teško ostvaruju....makar ne iz prvog pokušaja.

Neptun 4-og decembra kreće direktnim hodom. Kreće iz kvadrata sa Venerom i Merkurom iz znaka Strelca kao i retrogradnim Marsom iz znaka Blizanaca. Umesto „dizanja magle“ i rasvetljavanja – izgleda kao da ulazimo u period u kojem ćemo dodatno biti umotani u čudno, tajno, lažno, neizvesno i u kojem još uvek imamo problem da se fokusiramo na ono što nam je zaista važno, već se „gubimo“ u moru dešavanja koja kao da ne vode nigde. Sve vrste odnosa ulaze u dodatno mutnu fazu.

6-og decembra Merkur prelazi u znak Jarca. Već 12-og decembra ulazi u retrogradnu senku jer ga očekuje redovan retrogradni hod od 29-og decembra. Što bi značilo – u novu 2023-u ulazimo „unatraške“ – ma divota! Kakav ulazak, takva će i godina biti....No, Merkur u Jarcu će doneti naše pokušaje da budemo praktični, realni, usmereni....koliko ćemo biti uspešni u tome, videćemo..

Već 8-og decembra imamo pun Mesec u znaku Blizanaca i to u konjunkciji sa retrogradnim Marsom. Ovo je varijanta – „Ma ima da kažem/uradim – pa neka bude šta bude!“ Nepovoljan period za saobraćaj bilo koje vrste, nepovoljan za komunikaciju (bar onu “normalnu“), momenat kada reči i postupci kao strele izlaze iz nas, pogotovo ako smo ih dugo sputavali u sebi. Odluke donesene u trenutku, prekidi u odnosima, povrede, svi vidovi pobuna...i tako dalje i tako dalje...

Venera ulazi u znak Jarca 10-og decembra. Posle širine, optimizma i slobode koju je pokušavala da ostvari u znaku Strelca – Venera sada ukazuje na potrebu za stabilnošću, racionalnošću, praktičnošću.

20-og decembra Jupiter ponovo ulazi u znak Ovna. Posle kratkotrajnog povratka u znak Riba u kojem smo imali potrebu da se povučemo, razmislimo, preispitamo svoje planove – ulazimo u fazu u kojoj smo spremni da ih realizujemo i ponovo krenemo napred.

21-og decembra Sunce ulazi u znak Jarca i zvanično nam počinje zima. Jarčevima želimo srećne rođendane, a nama želimo da zima bude blaga i što se vremena, ali i što se svega ostalog tiče....Odmah 23-eg u znaku Jarca imamo i mlad Mesec. Mlad Mesec je u kvadratu sa Jupiterom iz znaka Ovna i najavljuje nam početak prednovogodišnjeg krkljanca, žurbe, pokušaja da sve privedemo kraju i rešimo pre ulaska u 2023-u.

Pa, to bi bilo to narode – srećno kroz decembar!!!!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group