Astrologija: osam ciklusa života

Sunce, Mesec, Venera, Mars i druge planete imaju veliki uticaj na vaš život.

Međutim, u određenim periodima one imaju apsolutni uticaj na vaše ponašanje i odluke koje donosite. U modernoj astrologiji, prihvaćeno je opšte shvatanje da različite planete utiču na različite periode naših života. Zato se naš život može podeliti u osam različitih perioda, u zavisnosti od toga koja planeta ima najjači uticaj u tom trenutku.

Do 7. godine

Od trenutka rođenja do sedmog rođendana, najviše ste pod uticajem Meseca, čija je glavna karakteristika osetljivost. Zato je uloga roditelja u ovom periodu ključna.

Od 7. do 14. godine

U ovom periodu Merkur ima najveći uticaj. Zbog toga imate ogromnu potrebu da istražite sebe i svet oko sebe, da se menjate i nađete svaki dan u različitim stvarima. U ovom periodu učite određena pravila ponašanja i komunikaciju sa drugim ljudima.

 Od 14. do 21. godine

Venera ima najistaknutiji uticaj, a predstavlja ljubav, seksualnost i erotiku. Zbog toga je ovaj period povezan sa istraživanjem sopstvenih emocija kroz različite odnose i spoljašnji izgled.

 Od 21. do 35. godine

Zbog velikog uticaja Marsa, u ovom periodu vi pronalazite sebe i svoju suštinu, svoje stavove, težnje i želje kristališete. Zahvaljujući tome uspevate da postavite svoj „životni cilj“ i način na koji ćete doći do njega. To je period u kojem se uspostavljate, kako u intimnom tako i u poslovnom planu.

Od 35. do 42. godine

To je period života u kojem težite postizanju željenog društvenog statusa. Takođe, ovo je period u kojem se dešavaju bitne promene u telu kod predstavnika oba pola. Zbog toga je ovaj period prilično stresan u životu svake osobe. Sunce ima najveći uticaj.

Od 42. do 56. godine

U ovom periodu najveći uticaj ima Jupiter koji predstavlja važne odluke zbog velikih fizičkih i duhovnih transformacija. Znači, ovaj period kod žena je povezan sa menopauzom i gubitkom fizičke privlačnosti, dok je kod muškaraca smanjenje njihove seksualne moći.

Nakon 70 godina

Ovaj period je povezan sa stalnim traganjem za novim životnim zadovoljstvima. To se uglavnom okreće različitim duhovnim vrednostima i porodici - unucima. Uran ima najjači uticaj.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group