Ako ovo imate u svojoj natalnoj karti - astrološki ste “blagosloveni”

U astrologiji sve planete imaju specifične karakteristike i svaka planeta ima svoje omiljene horoskopske znakove za druženje, kao i neke ne tako omiljene.

Astrolozi ovaj koncept nazivaju esencijalnim dostojanstvom i pružaju uvid u to da li nam svaka planeta može dati sve svoje prednosti.

Za astro novopridošlice, važno je zapamtiti da svaki horoskopski znak ima „vladajuću planetu“ koja se posebno uklapa svojom energijom. Kada je ta planeta u svom sedištu, energija je potpuno opuštena, kao da se opušta kod kuće. A ako je planeta u horoskopskom znaku koji joj se čini sličnim ili u znaku koji ne vlada tom planetom, astrolozi to nazivaju egzaltacijom. Zamislite ovo kao planetu koja posećuje prijatelja, ali se ne useljava - energija je dobra, ali jednostavno nije sasvim opuštena kao kod kuće.

Kada je planeta u egzaltaciji ili u sedištu, možemo osećati te energije kao podzemnu struju tokom celog života, zato otvorite vašu natalnu kartu i vidite da li se neka od planeta nalazi u ovim znacima.

SUNCE: Lav (sedište) ili Ovan (egzaltacija)

Kao najveća svetlost u našem Sunčevom sistemu, Sunce se bavi životom i autentičnošću! Takođe može doneti osećaj liderstva. Ako je vaš znak Sunca (to je vaš "glavni" horoskopski znak) Lav, vaše samopouzdanje će biti pojačano što je više moguće. A ako je vaše Sunce u Ovnu, imate snažan entuzijazam da kreirate život svojih snova.

MESEC: Rak (sedište) ili Bik (egzaltacija)

Kao naša sekundarna svetlost na nebu, Mesec izražava naše emocije i naše duše. Ako je Mesec bio u Raku kada ste se rodili, verovatno ste duboko usklađeni sa svojim osećanjima - čak i na psihičkom nivou! A ako je vaš Mesečev znak Bik, vaše emocije su utemeljene na senzualan, sentimentalan i negujući način.

MERKUR: Blizanci (sedište) ili Devica (oba sedište i egzaltacija)

Merkur je planeta komunikacije, pa kad prođe kroz Blizance i Devicu, um nam je bistriji! Ako je vaš Merkurov znak Blizanci, naš kosmički glasnik vam omogućava da se brzo povežete s drugima. Merkur je i u svom sedištu i egzaltaciji u Devici, pomažući vam da osmislite neverovatne ideje i primenite ih u praksi.

VENERA: Bik (sedište), Vaga (sedište) ili Ribe (egzaltacija)

Planeta zadovoljstva, ljubavi i lepote prilično je hedonistička. Venera nam pokazuje kako da uživamo u fizičkom svetu kada je u Biku (kroz novac, muziku, umetnost, hranu i seks), da se zbližavamo sa drugima kad je u Vagi (kroz partnerstvo i odnose). A emotivnim Ribama, Venera donosi sreću, kreativnost i romantiku.

MARS: Ovan (sedište), Škorpija (sedište) ili Jarac (egzaltacija)

Crvena planeta je strastvena i navodi nas na akciju i inicijativu. Kada je Mars u svojim sedištima, u Ovnu i Škorpiji, njegova moć je jaka i snažna. Dok oba položaja planete mogu posebno izraziti vašu seksualnost, Mars u Ovnu stvara fokus na ego i energiju, dok Mars u Škorpiji stvara snažniju želju za strastvenim partnerstvom. U Jarcu, Marsova energija postaje usmerena na ciljeve i ambicije.

JUPITER: Strelac (sedište), Ribe (sedište), Rak (egzaltacija)

Poznat kao Veliki Benefit, Jupiter je planeta sreće. Ova planeta poznata je i kao planeta ekspanzije, čineći svet srećnijim, prosperitetnijim i prosvetljenijim mestom. Jupiter u Strelcu, pomaže vam da istražite i ostvarite velike, nove ideje. U Ribama, unosi vedrinu i duhovnu svest. A u Raku, Jupiter ulepšava život kroz dobročinstvo i saosećanje.

SATURN: Jarac (sedište), Vodolija (sedište) ili Vaga (egzaltacija)

Saturn ima lošu reputaciju u astrologiji, ali iako je planeta restrikcija i ograničenja, takođe nas može naučiti da budemo praktični, pouzdani i ambiciozni. Saturn je u svom sedištu u Jarcu i Vodoliji. U Jarcu stvara upornost da postignete i stvorite svoje nasleđe. A u Vodoliji, Saturn više voli budućnost, skrećući pažnju na to kako gradite zajednicu i utičete na svet. Saturn je u egzaltaciji u Vagi i donosi vam pravedan, pošten, uravnotežen pristup životu i odnosima.

URAN: Vodolija (sedište) ili Škorpija (egzaltacija)

Pomaže nam da uzdrmamo sisteme u kojima živimo i evoluiramo. U Vodoliji se Uranova energija svodi na pobunu protiv statusa quo. A u Škorpiji, Uran predstavlja odbacivanje onoga što ne funkcioniše, tako da ga možete zameniti nečim novim.

NEPTUN: Ribe (sedište) ili Lav (egzaltacija)

Neptun je misteriozna planeta. S jedne strane, donosi veliku dubinu i osetljivost - bilo umetnički, duhovno ili romantično. Ali maglovita planeta takođe može uneti zabunu i mračnost! Neptun u Ribama je tako sanjiv i očarava vaš svet vizijama i maštom. A ako je vaš Neptun u Lavu, to potpaljuje vašu kreativnost, izražavanje i strast za romantikom.

PLUTON: Škorpija (sedište) ili Ovan (egzaltacija)

Pluton je planeta eliminacije i transformacije. S jedne strane, može biti izuzetno moćna kada se koristi za dobro, u smislu transformacije, ali može izazvati i uništenje. Pluton je u sedištu u Škorpiji jer, kao njegov vladar, uči nas da se život sastoji iz toga da se ponovo rodimo iz pepela i počnemo ispočetka kada pokleknemo. U Ovnu, Pluton nam omogućava da akcijom sebi stvorimo novi put.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group