Kako ukloniti miris neželjenog parfema?

Zašto se dešava da se mirisi koje mrzite najduže zadržavaju?

Ponekad to može biti samo bezazlen parfem isproban pogrešnog dana. Trljanje ručnih zglobova sapunom i vodom neće napraviti veliku razliku jer su mirisi formulisani sa sastojcima rastvorljivim u alkoholu. Prateći ovu logiku, kožu možete trljati čistim alkoholom, ali ovo je grubo rešenje koje bi osetljivu kožu pretvorilo u stvaranje ljutih crvenih tačaka.

Umesto toga, isprobajte ove metode kako biste se oslobodili neprijatnih parfema na nežan i efikasan način. Neki od njih se čak udvostručuju kao tretmani lepote.

SREDSTVA ZA UKLANJANJE ŠMINKE

Svako sredstvo za uklanjanje šminke dizajnirano sa formulom za vodootpornu kozmetiku će učiniti trik. Natopite nekoliko pamučnih jastučića sredstvom za uklanjanje šminke i nanesite ih na parfimisano područje. Ostavite najmanje 3 minuta. Ako ostanu tragovi mirisa, uzmite blaznicu namočenu sredstvom za skidanje šminke i ponovite postupak. Isperite vodom i voila - miris je nestao!

Žena prska parfem na zglob rukephoto: envato

KORISTITE ULJE

Ovo je kozmetički tretman i uklanjanje parfema dva u jednom, a možete ga koristiti nakon što se vratite kući s posla zasićeni parfemom koji ste stavili tog jutra. Nanesite bilo koje blago mirisno ulje poput badema, jojobe ili semenki grožđa na kožu i umasirajte ga. Ako želite kožu meku poput indijske svile, onda je istrljajte suvim sunđerom ili četkom za telo. Isperite sa dosta gela za tuširanje, nanesite svoj omiljeni losion ili ulje.

DETERDŽENT ZA VEŠ

Umesto da perete kožu sapunom, možete koristiti deterdžent za veš, i on dobro funkcioniše. Jedini problem na koji možete naići je taj što je većina deterdženata jako mirisna; osim ako ne koristite proizvod bez mirisa za svoje tkanine, zamenićete jedan miris drugim. Ovaj trik deluje i na najizdržljivije parfeme koje je nemoguće ukloniti.

HEMIJSKO ČIŠĆENJE ILI SODA BIKARBONA

Mirisi su poznati po tome što se zadržavaju u tkaninama i kosi, pa ako je vaša odeća natopljena nečim što vam se ne sviđa, mirisi vas mogu proganjati danima. Hemijsko čišćenje je jedna opcija, ali možete probati i da ih samo dobro provetrite ili ih spajujete u kutiju sa tacnom sode bikarbone. Sastojci parfema su isparljivi i malo po malo će se apsorbovati, štedeći vas troška za hemijsko čišćenje. Ovaj savet dobro funkcioniše za druge neprijatne mirise, bilo da se radi o mirisima dima ili kuvanja.

Žena stavlja omiljeni parfemphoto: envato

SIRĆE

Konačno, ako vam parfem uđe u kosu, možda ćete otkriti da će se neki mirisi, posebno bogati, mošusni, zadržati uprkos pranju šamponom. Savet u tom slučaju je ispiranje sirćetom. Pomešajte 1-2 kašike jabukovog ili vinskog sirćeta u šolju vode i ovim rastvorom isperite šamponiranu i kondicioniranu kosu. Nakon toga ne morate ispirati običnom vodom. Kada se osuši, vaša kosa neće imati kiselkaste tragove, a takođe ćete uživati u prednostima sjajnih pramenova.

Parfem je napravljen da se isproba na koži, pa čak i ako niste sigurni šta ćete naći u bočici, ipak vas pozivamo da budete hrabri. Kao što vidite, prskanje parfema je mala obaveza, a možda ćete se čak i zabaviti u procesu uklanjanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group