Kako će mirisati naši parfemi 2024. godine?

Da li ste razmišljali o tome koji miris biste voleli da ima nova godina? Na ovo pitanje nema pogrešnih odgovora.

Možete reći da biste voleli da miriše mirno, kao zagrljaj, kao vaša omiljena muzika, kao vaš odmor iz snova na egejskom ostrvu prošlog leta koji jedva čekate da ponovo proživite za nekoliko meseci. Kao što ćete videti u nastavku, neki su se potrudili da čak i ovu vašu želju ostvare!

Tačne brojke ne postoje, ali u poslednje vreme svake godine se lansira 2.000-3.000 novih parfema. Broj je zapanjujući, ali pažljivo oko (u stvari, pažljiv nos) može razaznati note i karaktere mirisa koji preovladavaju svake godine. Protekla godina je bila godina slatkog cveća i mirisa mora, kao i vanile. Ove godine, pošto nas bombarduju samo lošim vestima čini se da će dominirati mirisi koji stvaraju iluziju bekstva ali i osećaj sigurnosti.

Gurmanske arome koje izazivaju apetit

Šta još čini da se osećate samopouzdano i stabilno osim ukusnog obroka i nostalgične uspomene na porodičnu kuću u kojoj kuvaju vaši roditelji ili prijateljski dom koji vas ugošćuje za bogatom trpezom? Gurmanski parfemi, odnosno oni za koje biste, da nisu namenjeni da ih prskate po vama, vrlo rado ih probali, „ostaće u centru interesovanja u parfimeriji, jer potrošači neprestano traže toplinu, udobnost i miris koji nudi udobnost“, objašnjava stručnjak za parfeme.

Tako i ove godine očekujemo da ćemo imati dosta mirisa sa „jestivim“ notama, od kakaoa, čokolade i kafe do začina, voća, meda, karamele i orašastih plodova. Slatke, detinjaste note koje izazivaju radost će biti veliki hit: nedavno lansiranje mirisa sa notama voćnog želea to apsolutno potvrđuje!

Pobegnite u daleka i tropska mesta

Ako većinu ljudi pitate kako bi idealno zamišljali svoj život, odgovorili bi vam „Sa koferom u ruci sa jedne destinacije na drugu“. Ova potreba za putovanjima, lutanjem i istraživanjem ima veze sa našim svakodnevnim životom, koji postaje sve stresniji. Nažalost, ne možemo svi postati digitalni nomadi, pa se ograničavamo na jedno, možda dva putovanja godišnje, koliko nam finansije i obaveze dozvoljavaju.

Parfemi, s druge strane, nude opipljivu iluziju putovanja. Osećate orijentalni miris sa oudom, bogatim drvenim notama, tamjanom i biberom, i kao da ćete krenuti na istok. Ili probate ananas, citruse i bobice u nekim drugim mirisima i zamislite kako ležite na plaži na Jamajci.

Nova godina će biti ispunjena cvećem

Ovako bismo želeli da bude 2024: sve cveta kao proleće! Znamo da tražimo mnogo, ali ne gubimo ništa ako želimo! Cvetni mirisi će imati svoje mesto obavijajući vas prolećnom, prijatnom aurom okrepljujućih i osvežavajućih mirisa vodenog cveća kao što su iris, ljiljan i lotos.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group