Jednostavni saveti da uvek mirišete lepo i sveže tokom dana

Osećati se prijatno u svojoj koži je bitna stvar, jer neprijatni ili odbojni mirisi mogu biti veoma neugodni za sve u blizini.

Srećom, pridržavajući se nekoliko jednostavnih saveta, možete se pobrinuti da uvek mirišete osvežavajuće i divno, čak i u stresnim situacijama kada se pojačava miris tela. Saveti koje sa vama delimo u nastavku osiguraće da uvek ostavite pozitivan utisak i uživate u blagodetima dugotrajnog, prijatnog mirisa tokom celog dana.

ODRŽAVAJTE SVOJU KOŽU VLAŽNOM

Da li ste znali da parfem duže traje na masnoj koži? Ovo je malo poznata činjenica koje mnogi nisu svesni. Suva koža ima tendenciju da brzo rasprši parfem. Zato, da biste maksimalno produžili vek svog parfema, nanesite ga na hidratizovanu kožu. Pre prskanja parfema, navlažite kožu losionom bez mirisa ili hidratantnom kremom.

PRAVE OBLASTI PRIMENE

Da li ste ikada razmišljali o tome koji delovi tela su idealni za nanošenje parfema? To je detalj koji često ostaje neprimećen. Međutim, on igra značajnu ulogu u očuvanju mirisa. Razmotrite sledeće tačke koje mogu biti stvarne promene u igri. Počnite prskanjem parfema na tačke pulsa, kao što su zglobovi. Ova područja imaju najtanju i najtopliju kožu, što im omogućava da zadrže miris duže vreme. Ostala područja za prskanje su iza ušiju, vrata, laktova i zadnjeg dela kolena.

Ne trljajte zglobove nakon nanošenja parfemaphoto: Envato

NE TRLJAJTE ZGLOBOVE

Suprotno popularnom verovanju, trljanje zglobova nakon nanošenja parfema ne rezultira dugotrajnijim mirisom. U stvari, razbija miris. Umesto trljanja, nežno dodirujte zglobove kako biste omogućili da se parfem prirodno širi bez ugrožavanja njegovog mirisa.

POBOLJŠAJTE MIRIS SVOJE KOSE

Za dodatno pojačanje mirisa, poprskajte četku za kosu bilo običnim parfemom ili posebnim parfemom za kosu. Međutim, kada koristite običan parfem, izbegavajte da ga prskate direktno na kosu, jer sadržaj alkohola može biti štetan. Umesto toga, poprskajte parfem na četku za kosu, a zatim očešljajte kosu. Na ovaj način će vaša kosa imati koristi od mirisa bez ikakve štete. Imajte na umu da izaberete lagani miris kako biste izbegli preopterećenje čula.

SLOJEVITO NANOŠENJE

Postoji razlog zašto u svojim omiljenim mirisima možete pronaći sapune, sredstva za pranje tela, sredstva za čišćenje tela i losione za telo. Slojeviti proizvodi sa istim mirisom pojačavaju miris i produžavaju njegovo trajanje. Razmislite o korišćenju kombinacije od tri artikla, kao što su krema, krema-gel za tuširanje i mleko za telo, da biste stvorili dugotrajnu aromu.

Pravilno nanesite parfem kako biste mirisali sveže tokom celog danaphoto: Envato

OPTIMALNO VREME ZA NANOŠENJE PARFEMA

Da biste osigurali da vam miris traje tokom dana, pratite ove vremenske smernice: prskajte parfem odmah nakon tuširanja dok vam je koža još malo vlažna i nanesite ga oko 30 minuta pre nego što izađete iz kuće. Nanošenje jače hidratantne kreme pre vašeg parfema takođe može pomoći da se produži njegov miris.

OSVEŽITE SVOJ ORMAR

Poprskajte svoj ormar prijatnim mirisom ili dodajte malo omiljenog parfema u deo gde držite posteljinu, pa čak i u deo ormara koji vam služi za držanje donjeg veša. Alternativno, možete koristiti pamučne kuglice natopljene esencijalnim uljima da bi vaša odeća mirisala sveže.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group