Imate suvu kožu i želite da vaš omiljeni parfem traje duže? Evo nekoliko dobrih trikova!

Istina je - mirisi se ne zadržavaju jednako dobro na suvoj koži kao na masnijoj koži.

Ali, ne brinite, postoje trikovi koje možete primeniti da biste produžili trajanje parfema. Pre prskanja parfema, preporučujemo da navlažite kožu losionom bez mirisa. Na taj način, losion neće "konkurisati" parfemu za pažnju i bolje će se upiti u suvu kožu.

Takođe, možete koristiti malo vazelina na zglobovima i iza ušiju pre nanošenja parfema. To će pomoći da se parfem duže zadrži na koži.

Važno je imati na umu da se parfemi razvijaju tokom dana. Gornje note brzo ispare (oko 15 minuta), ostavljajući mesto srednjim notama. Posle nekoliko sati, ostaćete sa baznim notama, ali ćete možda postati manje svesni mirisa jer ste se već navikli na njega.

Žena nanosi parfem na kožuphoto: iStock

Kada birate parfem, obratite pažnju na tip mirisa. Citrusni i lakši cvetni mirisi obično brže nestaju, dok mirisi sa drvenim ili duvanastim notama imaju tendenciju da duže traju. Takođe, parfemi su jači i duže traju ako su jače koncentrovani. Na primer, parfem ima najveću koncentraciju mirisnih ulja i može trajati i do osam sati, dok parfemska voda ima manju koncentraciju i obično traje oko četiri sata.

Jedan od trikova za produžavanje trajanja parfema je nanošenje parfema na odeću, jer tkanina zadržava miris duže od kože. Takođe, možete nositi mini sprej parfema sa sobom za osvežavanje tokom dana.

Konačno, neka vaša lična rutina uključuje nanošenje nemirisnog ulja za telo (poput jojobinog ulja) nakon tuširanja, zatim losiona za telo istog mirisa kao parfem i na kraju nanošenje parfema na strateška mesta na koži i odeći.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da uživate u parfemima čak i ukoliko imate izrazito suvu kožu. Sada možete biti sigurni da ćete osvežavajući miris osećati tokom celog dana.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group