4 načina da produžite životni vek omiljenog parfema

Dobar parfem ima brojne pozitivne efekte - od poboljšanja raspoloženja do povećanja vašeg samopouzdanja, čineći da se jednostavno osećate sjajno dok mirišete božantveno.

Pravi miris nam omogućava da se izrazimo na više načina, a pravi poznavalac parfema će čak koristiti različite parfeme za razne prilike.

Kako ulazimo u tople letnje mesece, hteli bismo da vas upoznamo sa nekim od najboljih saveta o tome kako da vaš parfem traje duže i kako da produžite životni vek vašeg parfema još više, tako da traje ceo dan.

Evo šta su parfimeri otkrili:

1. Držite parfeme u tamnim i hladnim prostorijama

Ukoliko parfem izlažete toploti i vlagi, to utiče na promenu njegovih fizičkih osobina i mirisa. Toplota i vlaga uništavaju sastojke kao što su eterična ulja, na primer. Parfeme često držimo u kupatilu, a tvorci parfema veruju da kupatilo nije dobro mesto za skladištenje parfema. Kao idealno mesto preporučuje se frižider ili garderober, ili prostor koji nije previše vruć i mračan. Temperatura oko 5 stepeni Celzijusa pokazala se idealnom za čuvanje parfema.

2. Ne ostavljajte otvorene parfeme prečesto

Ovo je važan korak u očuvanju mirisa. Vazduh može imati jake negativne posledice na parfem. Kada je bočica parfema previše dugo otvorena i na taj način izložena vazduhu, miris počinje da oksidiše. Čuvajte parfem u originalnoj bočici, savetuju kreatori parfema, jer prenos tečnosti u drugu flašicu dovodi do nepotrebnog izlaganja vazduhu koji može prerano da uništi mirisne note.

3. Obratite pažnju na promene parfema

Uopšteno govoreći, parfemi vremenom postaju tamniji, menjaju boju i miris. Držeći se ove jednostavne smernice proizvođači parfema veruju da je maksimalni životni vek parfema 2-3 godine.

4. Rok trajanja pojedinih vrsta parfema

Koliko će vaš parfem trajati, zavisi i od vrste parfema. Citrusni mirisi mogu se pohvaliti dugim vekom trajanja, pre svega zbog visokog procenta citrusnih ulja. Orijentalni mirisi dugo traju, ali tokom određenog vremena mogu da izgube boju zbog slatkih nota vanile, dok se cvetni i drveni mirisi smatraju dugotrajnim.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group