Beauty - Parfemi

YSL Libre: 5 činjenica o novom mirisu koji će postati legenda

Zašto se ovaj parfem razlikuje od svih ostalih?

YSL Libre je kreiran sedam godina

Da, sedam godina je trajalo kreiranje parfema. Mnogo probnih opcija je bilo potrebno da bi parfimeri napravili pravu kompoziciju. Činjenica je da je prema toj ideji parfem predstavljao borbu toplih i hladnih nota, ali istovremeno imao skladnost. Naći ravnotežu pokazalo se da nije tako lako.

Libre je građen oko muških nota

Autori parfema, En Flipo i Karlos Benaim, prisetili su se kako je legendarni Yves Saint Laurent ukrao „smoking“ iz muške garderobe i bezobrazno ga bacio na ženska ramena - i ponovili trik. Za sastav Libre koristi se lavanda, koja se smatra tradicionalnim sastojkom u muškim parfemima. Istovremeno, u aromi je ne možete prepoznati: maskirana je orijentalnim notama, akordima narandže, ambergrisa i vanile.

YSL kodovi

Nakrivljena kapa na boci Libre odaje počast asimetričnim modnim haljinama Yves Saint Laurent-a i mini haljinama trenutnog kreativnog direktora Saint Laurent-a, Entonija Vakarela. Lanac oko vrata pozajmljen je od torbe brenda, a zlatni monogram YSL je ikonični logo koji je 1963. izumeo umetnik Adolf Kasander.

Libre - simbol slobode

Brend YSL oduvek je bio poznat po neviđenoj hrabrosti (samo se setite prozirnih bluza od šifona. Libre je u potpunosti u skladu sa odvažnom filozofijom. Ime mirisa u prevodu znači "Sloboda" - ovo je apel ženama da razbiju sve stereotipe i žive bez obzira na konvencije.

Lice Libre parfema je Dua Lipa

U reklami za Libre, 24-godišnja pevačica Dua Lipa prošetala je uz hit "I Am Free" benda The Rolling Stones, stavila orla na ruku, a potom ga pustila u nebo.

Evo jedne lepe metafore. Šta sloboda znači za samu Lipu? "Biti slobodan za mene znači raditi ono što želiš i voleti koga želiš", fatalna brineta samouvereno odgovara na pitanje.

 

 M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group