Važno pitanje: Da li treba ići na masažu tokom menstruacije?

Osnovna pravila za zdravlje žena!

Redovno, jednom mesečno, mnoge devojke moraju na neki način da ograniče svoje aktivnosti. Prilikom planiranja odlaska u saunu, na bazen, bavljenja sportom, većina nas gleda u cenjeni kalendar kako bismo svoje ideje „uskladile” sa kritičnim danima. Ali postavlja se pitanje da li je masaža tokom menstruacije štetna ili korisna? Zaista, s jedne strane, tokom masaže ne treba ništa da radimo, samo da se opustimo, a sa druge strane, to je ipak fizioterapijska procedura koja ima specifičan efekat na telo.

Iako menstruacija nije bolest, već prirodni fiziološki proces, ona ipak prilagođava našu dnevnu rutinu. Tokom PMS-a i prvih dana ciklusa, hormonska pozadina se menja, stanje zdravlja se pogoršava, mogu se pojaviti mučnina, vrtoglavica, bolovi različitog intenziteta. Telo počinje da akumulira tečnost i povećava se otok tela.

Ovih dana, fizičku aktivnost zaista treba smanjiti - aktivna navala krvi u tkiva i organe može povećati krvarenje.

Iz istog razloga se mnoge vrste masaže ne preporučuju tokom menstruacije, a neke su generalno zabranjene. To je zbog činjenice da tokom masaže postoji fizički efekat na mišiće i tkiva, čime se povećava cirkulacija krvi i protok limfe. A ovo je već krajnje nepoželjno sa menstruacijom. Ali postoje masaže različitih vrsta koje se razlikuju po svrsi, tehnikama i zonama. Zbog toga je neophodno uzeti u obzir sve faktore prilikom planiranja odlaska na masažu.

Dakle, tokom kritičnih dana možete priuštiti sebi masažu lica. Tehnika izvođenja ove procedure ne povećava cirkulaciju krvi u celom telu, a posebno u maloj karlici. Lice je najdelikatniji deo našeg tela, pa stručnjaci u ovoj oblasti ne koriste aktivno tapkanje, štipanje i sl. Glavna tehnika masaže lica je milovanje, jer se ne zove uzalud i pasivna gimnastika. Tokom sesije, posebno osetljiva područja žena - stomak i donji deo leđa (leđa) - nisu na bilo koji način pogođeni, tako da se sindrom bola neće pogoršati. A prijatne senzacije tokom i nakon masaže pomoći će u smanjenju nelagodnosti ovih dana.

Ali, uprkos svoj bezbednosti masaže lica, kozmetičar mora biti upozoren na vaše posebne dane, jer postoje neke nijanse: povećana osetljivost tokom menstruacije može izazvati bol čak i kod običnog milovanja. U ovom slučaju, specijalista će smanjiti intenzitet masaže.

Masaža lica utiče na područje dekoltea, a grudi tokom menstruacije za mnoge žene su još jedna bolna tačka. U kritičnim danima, maser će pažljivije i delikatnije masirati ovu oblast.

Edem se tokom ovih dana pojavljuje prirodno. Telo na svaki način pokušava da akumulira i zadrži vlagu. Zbog toga, dekongestivni efekat masaže lica može biti nešto manji od uobičajenog. Ali to ne utiče na ukupan rezultat, jer su mišići u svakom slučaju razrađeni. Naime, ovo je osnovna svrha masaže lica. I naravno, svaki organizam je drugačiji, pa slušajte svoja osećanja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group