Beauty - Nega

Vazelin za efikasno uklanjanje neželjenih dlačica sa tela

Sigurno ste do sad imali prilike da otkrijete brojne prednosti vazelina.

Ovaj želatinasti proizvod je zasnovan na petroleju, što vam daje garanciju da u njemu nema mikroba zbog čega je pogodan za upotrebu u svakodnevnom životu. Vazelin predstavlja trostruko rafinirnu formulu koja se sve češće sreće u brojnim kozmetičkim praparatima, sapunima kao i u proizvodima za negu kose. Njegova upotreba je zaista raznovrsna – od sprečavanja ojeda kod bebe koje nose pelene, preko olakšanja stanja u obliku posekotina i opekotina.

Možda najvažnija među funkcijama vazelina je ona u vidu – zaključavanja vlage, koja je posebno važna osobama koje imaju suvu kožu, sklonu perutanju i pucanju. Takođe, decenijama unazad žene su u potrazi za pouzdanim rešenjem za eliminaciju dlačica na svom telu. Tu na scenu stupa vazelin. Zahvaljujući njemu moguće je uklanjanje dlačica sa svih delova tela, sigurno, brzo i veoma lako. Najčešće vazelin se koristi za uklanjanje dlačica ispod pazuha, na nausnicama ili u krugu intimne zone.

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI ZA UKLANJANJE DLAČICA UZ POMOĆ VAZELINA:

  • 1 kašika brašna

  • 1/2 kašika kurkuke u prahu

  • 3 kašike mleka u prahu

  • 1/2 kašika vazelina

POSTUPAK:

Uzmite dublju posudu i pomešajte sve navedene sastojke u njoj, osim vazelina. Na kraju dodajte vazelin i dobro promešajte. Cilj je dobijanje glatke paste. Dobijenu smesu nanesite na područje sa kog želite da uklonite dlačice u smeru rasta dlake. Ostavite smesu da deluje oko 10 minuta, tokom kojih će se osušiti. Ukonite je potom sa datog podruja u suprotnom smeru od rasta dlačica, a potom isperite regiju toplom vodom.

Za efikasnije rezultate ovu praksu možete da primenjujete koliko god vam je potrebno. Nakon izvesnog vremena primetićete da su dlačice u datoj regiju ređe, svetlije i da se lakše uklanjaju.

Ž.J.

Izvor: Bobobrid

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group