Serum sa niacinamidom: Koliko je vremena potrebno da vidite rezultate na koži?

Niacinamid je sastojak za negu kože koji zaslužuje vašu pažnju.

Koža ga voli i ako ga nešto izdvaja od ostalih sastojaka, to je njegova fleksibilnost da se prilagodi skoro svakoj rutini nege i tipu kože.

I dok smo već podelili naše omiljene proizvode na bazi niacinamida za sve potrebe kože, ovog puta smo tu da odgovorimo na ključno pitanje. Koliko dugo nakon upotrebe seruma ili kreme sa niacinamidom ćete videti rezultate na svojoj koži?

Koliko je potrebno da niacinamid deluje?

Generalno, neko ko koristi proizvode kao što su serumi ili kreme sa herojskim sastojkom niacinamidom oko dva puta dnevno, počeće da vidi rezultate nakon 2 do 4 nedelje upotrebe. Naravno, iako većina studija pokazuje da se poboljšanje može videti odmah nakon upotrebe niacinamidnog proizvoda, obično je potrebno 8-12 nedelja za jasno vidljivu promenu.

Naravno, ovaj period zavisi i od potreba kože, ali i od koncentracije niacinamida u konkretnom proizvodu. U stvari, upotreba proizvoda koji sadrže niacinamid 5% ili 10% daje bolje rezultate bez izazivanja problema sa kožom, kao što su iritacije. U svakom slučaju, potrebna je stalna i redovna upotreba.

Kako nedelje budu prolazile, rezultati će biti vidljiviji na koži. Koža će dobiti svetlija, ujednačenija, umiriće se sve iritacije, crvenilo i upale, vidljivo će se smanjiti fine linije i bore, tamne fleke-dekoloracije, dok će se istovremeno smanjiti izgled proširenih pora.

Nema razloga da čekate da dodate niacinamid u svoju rutinu nege kože. Ovaj poseban oblik vitamina B čini ga sigurnim izborom za sve tipove kože, čak i za najosetljiviju, poboljšavajući njen izgled tako da izgleda ujednačenije, sjajnije i mlađe.

Ono što ne treba zaboraviti, naravno, kao i kod bilo kog sastojka u nezi kože, je prvo doslednost u upotrebi i drugo, svakodnevna upotreba zaštite od sunca sa zaštitnim faktorom širokog spektra od SPF 30 ili više, da biste dobili maksimalnu korist od niacinamida.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group