Retinol sandwiching: tehnika nege kože koja je postala viralna na internetu

Sve što znamo o novom trendu u nezi kože!

Pravi sastojak protiv starenja, retinol – poznatiji kao vitamin A nalazi se u bezbroj proizvoda za negu kože.

Zaista, ovaj izuzetno moćan aktivni sastojak pomaže u borbi protiv bora, zateže kožu, vraća sjaj i bori se protiv mrlja. Šta je jedini problem? Retinol treba koristiti oprezno jer njegovo delovanje može izazvati iritaciju i crvenilo.

Nekako, da bi se izborili sa njegovim neželjenim efektima, neki zavisnici od retinola su smislili rešenje: „Retinol sandwiching“. Da, dobro ste čuli! Sa više od 9 milijardi pregleda na društvenim mrežama, ova tehnika preporučuje nanošenje hidratantne kreme ispod i preko proizvoda sa retinolom. Međutim, mišljenja dermatologa o ovoj tehnici se razlikuju.

Retinol sandwiching: dobra ili loša ideja?

„Hidratantne kreme sadrže sastojke koji stvaraju prirodnu barijeru na koži za zadržavanje vode. Ovo ima efekat apsorbovanja vrlo malo proizvoda za negu kože koji sadrži retinol i na taj način minimizira mogućnost iritacije, ali takođe može da umanji efikasnost naših proizvoda za negu kože", kažu dermatolozi.

Pa šta nam oni preporučuju? Koristite proizvod sa retinolom sa hidratantnim aktivnim sastojcima da biste smanjili potencijalnu iritaciju i rizik od alergija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group