Pronašli smo 8 beauty mitova u koje veruju sve žene

Postoji nekoliko koraka u vašoj beauty rutini u koje se ili zaklinjete ili jednostavno volite da ih ponavljate u određenim intervalima.

Njih je nametnula industrija brze šminke, a uticajne devojke na društvenim mrežama ih predstavljaju kao ispravne. Oni se tiču tekstura, boja, kombinacija i na kraju daju pogrešan rezultat.

Tražili smo mitove o lepoti koje bi trebalo da preispitate i predstavljamo vam ih u nastavku.

1. Korektor mora odgovarati boji pudera

Svako područje vašeg lica ima različite tonove i iz tog razloga bi trebalo da budete oprezni sa svojim izborima. Dakle, korektor i podloga ni u kom slučaju ne bi smeli biti u istoj nijansi. Područje ispod očiju je svetlije zato odaberite korektor u svetlijoj nijansi.

2. Noćna nega kože nije potrebna

Postoji veliki broj žena koje preskaču večernju rutinu lepote smatrajući je nepotrebnom. Istraživanja su pokazala da je koža noću u fazi oporavka i tada se odvija obnavljanje ćelija kože i „saniranje“ oštećenja na ćelijskom nivou. Nakon uklanjanja šminke, recite „da“ kremama sa sastojcima kao što su peptidi, antioksidanti i retinol.

3. Pre nanošenja parfema izbegavajte ulja za telo

Još jedan mit. Parfeme je najbolje primeniti na telo koje je nahranjeno hidratantnim kremama, jer im to omogućava da oslobode svu svoju dinamiku, ali i da duže ostanu aktivni. Isprobajte losion ili ulje za telo bez mirisa ili ako možete odabrati ono koje ima isti miris kao i vaš parfem.

4. Svi retinoidi imaju ista svojstva

Iako su svi povezani, nisu potpuno isti. Retinol, retinoična kiselina i tretinoin sadrže aktivne oblike vitamina A, ali deluju u različitom stepenu. Generalno, oni povećavaju proizvodnju kolagena, životni ciklus ćelija i daju podsticaj hidrataciji. Retinol je slabiji oblik aktivnog vitamina A koji koža treba da pretvori u retinolsku kiselinu, pa će možda trebati više vremena da se vide rezultati.

5. Regenerator nije potreban

Šampon uklanja nečistoće i masnoću, ali takođe uklanja i prirodna ulja zbog čega vam treba regenerator. Iz tog razloga je posebno važno da ga nikada ne preskočite, pa čak i da investirate u onaj koji možete primeniti od korena do vrhova kose. Takođe, ako želite bolje rezultate, proizvod koji se ne ispira daje vam hidrataciju i sjaj kakav želite.

6. Koža treba da „diše“

Koliko god čudno zvučalo, koža ne „diše“ i deluje na isti način čak i kada ste naneli podlogu. Zato nemojte misliti da joj možete pomoći ako joj date slobodan dan. Umesto toga, prepustite se proizvodima koji će je zaštititi od sunčeve svetlosti, zagađenja okoline i stvaranja slobodnih radikala. Dajte licu sastojke na kojima će vam se „zahvaliti“ za nekoliko godina.

7. Puder maskira izgled masne kože

Iako prah upija ulja, vaša koža može izgledati masno i sa puderom. Dobro će izgledati samo ako ste pravilno pripremili kožu odgovarajućim proizvodima, od nege kože do šminke. Započnite sa čišćenjem lica blagim pilingom, a zatim nanesite hidratantnu kremu bez ulja. Važno je obratiti više pažnje na bazu, a ne na konačni proizvod.

8. Nije važan redosled nanošenja proizvoda

Pravilno nanošenje proizvoda za negu kože zaista ih čini efikasnijim. Formule na bazi vode idu prvo i tako uvek počnete sa tonikom, a zatim kremom za oči, serumom i na kraju hidratantnom kremom. Kada završite sa ovim koracima, možete naneti svoja ulja ili hidratantnu kremu. To je zato što ulja mogu proći kroz vodenu fazu, ali suprotno se ne može dogoditi.

foto:glow.com

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group