Najčešće infekcije koje se mogu pojaviti na koži ispod grudi

Verovatno ne gledate često šta se dešava na koži ispod grudi, dok se ne pojavi neki problem.

Koliko god želite da nešto što nije na vidnom mestu zanemarite, potrebno je da s vremana na vreme uzmete ogledalo i proverite kako izgleda vaša koža - pogotovo ako imate veće grudi.

1. Osip i gljivične infekcije

Zašto ga imate: Vrlo je česta pojava osipa ispod grudi, pogotovo kada je toplo i vlažno vreme. Trenje i vlažnost u ovom predelu kože oštećuju sloj kože, pa se tako javljaju gljivične infekcije. Znojenje i gljivice koje su “zarobljene” ispod grudi, dovode do osipa.

Kako da ga se rešite: Pospite puder po zahvaćenoj koži dok se ujutru spremate i ako je potrebno i tokom dana jer će pomoći kod upijanja vlage i održaće kožu suvom. Takođe je potrebno da odete kod svog dermatologa koji će vam prepisati posebnu kremu za suzbijanje iritacije.

2. Iritacija zbog toplote

Zašto je imate: Okrivite slobodno toplo vreme zbog kojeg se više znojite nego inače i koje vam je nanelo iritaciju koja svrbi. Do ovoga dolazi zbog začepljenog znoja u kanalima koji dovode do crvenila i osipa koji svrbi.

Kako da je se rešite: Najefektniji tretman je da se držite mesta koja na kojima nije mnogo vruće. Takođe možete na kožu stavljati losion ili puder, kako bi se koža smirila.

3. Izrasline nalik bradavicama

Zašto ih imate: Ovo je još jedan čest tip iritacije kože: seboroična keratoza. To su benigne izrasline koje podsećaju na bradavice, koje ponekad znaju da svrbe i da budu iziritirane.

Kako da ih se rešite: Ove izrasline nisu opasne, tako da jači tertmani nisu obavezni. Ali ako vama lično smetaju jer se koža trlja o njih i imate čudan osećaj, možete ih se rešiti kod dermatologa, tretmanom tečnim azotom, laserom ili hirurškim putem.

4. Bradavice

Zašto ih imate: Često se ženama pojavljuju bradavice u ovom predelu tela zbog trenja između brushaltera i kože ili kože o kožu.

Kako da ih se rešite: Bradavice se mogu ukloniti hirurškim putem, odnosno jednostavnim odsecanjem.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group