Krema za sunčanje sa SPF 30, 50 ili 100 - u čemu je razlika?

@FINGERMONKEY

Postoji li razlika?

Da li je uvek više bolje? Ispostavilo se, ne uvek, kada je reč o indikatoru zaštitnog faktora na kremi za sunčanje. Stručnjaci nam otkrivaju na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora obavezne letnje kreme.

Razlika između SPF30 i SPF50 nije tako velika. Ako govorimo o stepenu zaštite u procentima, onda SPF30 štiti kožu za 97%, a SPF50 -  98%. Ali neophodno je uzeti u obzir pravila primene, oblik proizvoda (sprej / krema / mleko) i skraćenicu „vodootporan“.

Vodootporni proizvodi u prirodi ne postoje, ali oni sa oznakom „vodootporni“ će vas zaštititi dok plivate, međutim izgubiće svoje dejstvo kada izađete iz vode.

@FAITHFULLTHEBRAND

Skraćenica water resistant

Pogodno za morski odmor ili vrlo vruće vreme i visoku vlažnost.

Učestalost primene

U proseku se preporučuje periodično ažuriranje zaštite sa 80 na 120-150 minuta.

Količina primenjenog proizvoda

Za dobar stepen zaštite oko 5 grama kreme (kašičica) odlazi na lice. Za telo - 35-35 ml kreme.

Kombinacija proizvoda

Mnogi ljudi misle da se upotrebom, na primer, kreme SPF10 i nanošenjem drugog proizvoda (recimo mineralnog praha SPF15), povećava stepen zaštite. Ovo nije istina. Ne dobijate zaštitni faktor od 25, kožu će zaštititi samo SPF15 (a to je 93%).

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group