Kako zeleni čaj utiče na našu kožu?

Zeleni čaj se u Kini i Japanu hiljadama godina koristi kao lek za različite probleme.

Ali, pored zdravstvenih prednosti (ublažavanje problema sa varenjem, glavoboljom, itd.), zeleni čaj je takođe posebno koristan za našu kožu.

Zahvaljujući aktivnim molekulima poznatim kao polifenoli, zeleni čaj ima visok nivo antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala i smanjuju upalu, dok pomažu telu da se prirodno detoksikuje. Ali koje su njegove prednosti za našu kožu?

Smanjuje crvenilo

Visok nivo polifenola u zelenom čaju pomaže u smanjenju crvenila, iritacije i upale kože. Takođe može umiriti opekotine od sunca i pomoći u lečenju kožnih oboljenja kao što su psorijaza, dermatitis i rozacea.

Deluje protiv nadutosti i podočnjaka

Da li ste se probudili sa natečenim licem i tamnim krugovima ispod očiju? Kofein i tanini u zelenom čaju pomažu u smanjenju nadutosti i tamnih krugova oko očiju.

Hidrira kožu

Ako imate suvu ili dehidriranu kožu, prioritet se daje hidrataciji. Zeleni čaj sadrži vitamin E, koji je, osim što podstiče regeneraciju ćelija, poznat po svojim hidratantnim svojstvima jer sprečava gubitak vlage.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group