Kako obnoviti nokte nakon gel laka?

Za lepe i uredne nokte danas je najpogodniji način da nanesete gel lak i zaboravite na njih u naredne tri nedelje.

Ruke dugo izgledaju negovane, a lak se posle kućnih poslova neće uništiti i zahtevati novi sloj (naravno, ako je urađen kvalitetno). Ali, i gel lak ima i svoje nedostatke. Za neke, možda uopšte nije prikladan: na primer, ako imate tanku i krhku nokatnu ploču, onda morate biti oprezni sa gel lakom. Nepravilno uklanjanje gel laka takođe može oštetiti nokat - najčešće se to dešava kada ga sami uklanjate kod kuće, a ne u salonu. Uklanjanje gel laka oštećuje nokatnu ploću i čini je veoma slabom. Stoga se često nakon gel laka postavlja pitanje - kako dovesti nokte do zdravog izgleda?

Izdvojili smo 5 najboljih saveta koje treba slediti kako biste zalečili nokte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Jačanje noktiju

Prilikom uklanjanja gel laka, gornji sloj nokta, njegova „zaštitna školjka“, često se odseče. Zbog toga postaje tanka, krhka i može se lomiti. Da bi se to izbeglo, nokat mora biti ojačan posebnim sredstvima. To mogu biti terapeutski lakovi, biogelovi ili specijalni serumi sa vitaminima. Naravno, tokom perioda lečenja ne treba mazati na nokte bilo kakve druge lakove.

Terapeutske kupke

Terapeutske kupke će pomoći da se nokat brzo nahrani neophodnim vitaminima i pomogne da se oporavi. Dodajte im morsku so, vitamine A i E, eterična ulja. Voda mora biti topla - korisne supstance se tako brzo apsorbuju u kožu. Kupke treba raditi oko dva puta nedeljno.

Kutikula

Zdravlje celog nokta često zavisi od stanja zanoktica. Zbog toga ne smemo zaboraviti na redovno hidriranje - to treba da postane navika ne samo tokom tretmana noktiju. Razna specijalna ulja na bazi vitamina E, koja samo treba da utrljate u područje zanoktice, savršeno će se nositi sa ovim zadatkom. Tako će deo nokta koji se nalazi ispod njega rasti zdrav i ojačan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Parafinska terapija

Parafinska terapija je odličan način ne samo za „lečenje“ noktiju, već i za ishranu cele kože ruku, pa čak i za usporavanje procesa starenja. Ovaj postupak je moderan i u salonu i kod kuće. Zagrejani parafin savršeno hrani nokte i kožu, zasićujući ih esencijalnim mikroelementima.

Med i pčelinji vosak

Možda jedan od najefikasnijih načina za obnavljanje nokatne ploče. Ovo je salonska procedura, tokom koje majstor nanosi na nokte proizvod koji sadrži med i pčelinji vosak. Nanosi se mekim turpijama za nokte, ostavljajući kao rezultat tanak film proizvoda na noktima, koji hrani nokte potrebnim supstancama.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group