Gvinet Paltrou je dala jedan od najgorih saveta za negu kože koji smo ikada čuli

Mnogi Gvinet Paltrou smatraju vrhunskim wellness guruom.

Ipak, drugi je smatraju najvećim prevarantom u oblasti lepote i wellnessa, sa jednim kontroverznim predlogom koji smenjuje drugi. Gvinet Paltrou je pre nekoliko dana u novom videu na Youtube kanalu otkrila svoju svakodnevnu rutinu nege kože i ponovo izazvala oštre reakcije.

Između ostalog, otkrila je da ne nanosi kremu za sunčanje po celom licu i telu jer "to nije njen stil" i ovo je, iskreno, bio jedan od najgorih saveta za negu kože koje smo čuli u poslednje vreme.

"Ne volim da nanosim puno kreme za sunčanje. Nanosim je samo na nos i na delove gde sunce dodiruje kožu", kaže ona dok nanosi minimalnu količinu proizvoda na nos, područje ispod očiju i oko usta.

Evo zašto je ovo savet koji definitivno ne bi trebalo da sledite:

Važnost svakodnevnog nanošenja SPF kreme

UVA zraci su najpodmukliji neprijatelj kože, jer prodiru kroz oblake i prozorska stakla usled čega prodiru veoma duboko u kožu, izazivajući fotostarenje, smeđe fleke i rak kože. UVB su odgovorni i za opekotine od sunca tokom leta i rak kože. Koži je stoga potrebna zaštita i od UVA i od UVB zraka na dnevnoj bazi. Dakle, komentar Gvinet da „ne voli da nanosi previše kreme za sunčanje“, se može čak smatrati opasnim.

Prava količina kreme za sunčanje

Da bi krema za sunčanje pružila adekvatnu zaštitu od UVA i UVB zraka, na lice treba naneti količinu jednaku kašičici, a na telo količinu jednaku pesnici odnosno mnogo veću količinu od one koju koristi Paltrou.

Ključne tačke koje ne treba izostaviti

Nanošenje kreme za sunčanje "na mestima gde sunce dodiruje" nije dovoljno. Kremu za sunčanje treba temeljno naneti na celo lice, ali i na vrat i dekolte koji veoma rano pokazuju znake starenja. Na usnama je dobro koristiti balzam za usne sa SPF-om da ih zaštiti od opekotina od sunca.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group