Da li se pravilno brijete? Dermatolog ima nekoliko saveta za vas!

Ukoliko imate epilator ili ste ljubitelj depilacije voskom, verovatno ne koristite brijač, ali ukoliko još uvek dlačice uklanjate na taj način, ovaj članak je za vas.

Pravi početak!

Pre nego što počnete da se brijete, navlažite kožu nekoliko minuta mlakom vodom kako biste otvorili pore i omekšali dlačice. Kao rezultat toga, brijanje postaje manje bolno i manje je verovatno da ćete se poseći. Iz tog razloga, „najbolje“ vreme za brijanje je odmah posle tuširanja, jer je koža još uvek meka i bez preterane masnoće.

Uđite u bitku sa pravim saveznicima!

Pre nego što uzmete brijač u ruke, ne zaboravite da nanesete veliku količinu pene za brijanje, kreme ili gela – u zavisnosti od vašeg tipa kože, izaberite idealnu teksturu – koja će učiniti da brijač klizi po vašoj koži, doprinoseći boljem i trajnijem rezultatu.

Pravac se računa

Počnite da se brijete u pravcu u kome dlačice rastu. Ovo je važan korak u sprečavanju posekotina, iritacije i crvenila.

Tokom…

Isperite brijač vodom nakon svakog prolaska brijača. Pored toga, obavezno promenite bacite brijače za jednokratnu upotrebu nakon 5 do 7 brijanja da biste smanjili rizik od iritacije.

Obratite pažnju na to gde čuvate brijač

Nakon što ga dobro isperete, čuvajte brijač na suvom mestu. Između brijanja, uverite se da je brijač potpuno suv kako biste sprečili razvoj bakterija na njemu. Najbolje je da ga ne ostavljate pored tuša ili na mokrom umivaoniku.

Ako imate bubuljice ili akne na obrijanom području, budite oprezni jer brijanje može iritirati kožu, što pogoršava akne. U ovom slučaju, preporučljivo je konsultovati dermatologa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group