Da li pogrešno koristite roler od žada?

Otkrivamo razlog zašto masaža rolerom od žada ne bi trebalo da bude ograničena samo na lice.

Masaža lica, bez obzira na metod – gua sha, žad roler ili vaše ruke – u potpunosti je integrisana u rutinu nege kože svake žene. Prvi cilj: limfna drenaža. Ali šta se dešava kada ne vidite rezultate koje ste tako želeli?

Počnimo sa osnovama...

Šta je limfna drenaža?

Limfni sistem je kao centar za detoksikaciju tela: sakuplja višak tečnosti i toksina iz tela i odnosi ih iz tela, kanališući ih ka srcu radi filtriranja. Često, posebno na licu, limfna tečnost lako postaje zagušena i stagnira. Limfnu drenažu su prvobitno razvili 1930-ih doktori Emil i Estrid Voder kao tretman za limfedem. Danas tehnike masaže lica pomažu u izbacivanju nakupljene limfne tečnosti, čineći jagodice i vilicu izraženijim. Ali sve pokazuje da se njihova korisna svojstva značajno smanjuju ako se upotreba valjka od žada i gua sha ograniči na lice.

„Imamo puno limfnih čvorova ispod vilice i oko ušiju, a vrat je u suštini put od glave do tela“, kaže Džil Manson, suosnivač gua sha kompanije Wildling. Kroz vrat, limfna kongestija sa lica ulazi u kardiovaskularni sistem, odatle cirkuliše kroz telo i završava u bubrezima, gde se filtrira i eliminiše.

Zamislite svoj vrat kao levak. Ako je mali deo levka blokiran, ništa ne može da prođe. U suštini, ćelijski otpad ostaje na licu, ili se veoma sporo odvodi, u zavisnosti od toga koliko su „pretrpani” vaši limfni čvorovi. Rezultat: otok na licu i oko očiju, ali i dosadan izgled kože.

Da biste sprečili stagniranje limfe, trebalo bi da masirate vrat u pravcu nadole, primenjujući lagani pritisak, kako biste pomogli limfnu drenažu. Bez ovog dodatka vašoj rutini nege kože, masaža valjkom vam neće pružiti rezultate koje želite.

Pogledajte pravilnu tehniku masiranja lica:

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group