6 trikova za ljude koji se obilno i lako znoje

Šetnje po suncu su divne, ali sigurno ste upoznati sa dramom znojenja, osećaja mokre odeće i mrlja od znoja koje su vidljive na majicama.

Kako bismo se rešili prekomernog znojenja, pronašli smo najbolje savete koji obećavaju čuda - čak i ako se lako ili mnogo znojite.

1. Pravilno koristite dezodorans

Nemojte nespretno nanositi proizvod ispod pazuha. Provedite nekoliko dodatnih sekundi nanoseći ravnomeran sloj dezodoransa na područje radi potpunije zaštite.

2. Nanesite dezodorans noću

Umesto da ga nanosite ujutru pre izlaska iz kuće, pokušajte da nanesete dezodorans uveče pre spavanja. Noću je telesna temperatura niža i zbog toga se manje znojite. Dok se opuštate, vaše znojne žlezde će lakše upiti aktivne sastojke dezodoransa.

3. Ako se znojite, nemojte stavljati dezodorans nakon kupanja

Kada je vaša koža mokra, hemikalije koje zapravo blokiraju znoj sprečavaju prodor u pore, što znači da će dezodorans delovati samo na spoljne slojeve vaše kože. Bolje je da dezodorans nanesete kasnije.

4. Nemojte dugo koristiti dezodorans istog brenda

Ako dugo koristite isti dezodorans i osećate da ne funkcioniše, pazuh vam je možda postao imun i to možda nije samo vaš utisak. Promenite proizvod na svakih šest meseci.

5. Stavite dezodorans svuda

Nažalost, znoj ne razlikuje gde će se pojaviti. Tako su dezodoransi stvoreni tako da se mogu nanositi na bilo koje područje na kojem se znojite. To znači da ga možete koristiti na nogama, ali i ispod grudi ili između bedara.

6. Zaboravite na znoj na licu

Pokušajte staviti dezodorans na liniju između kose i lica kako vam znoj ne bi curio niz lice. Ovaj trik je idealan za sportiste, glumce, pevače... Samo pazite da nema belih tragova.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group