5 "zlatnih" navika zbog kojih ćete izgledati mlađe

Hint: veoma su lake i možda ih već pratite.

Da, geni su možda odgovorni za mnoge stvari u našem izgledu, od kojih je jedna (normalan) proces starenja kože, ali nisu jedini.

DNK određuje kada i koliko brzo će naša koža početi da stari, ali uslovi u kojima odrastamo mogu igrati jednako veliku ulogu. Ukratko, način života, ishrana i nega mogu da promene „propisani“ tok starenja i privremeno odlože efekte vremena.

U svakom slučaju, postoje neke navike koje zaista mogu da promene izgled vaše kože i da izgledate mlado i sveže, bez obzira koliko godina imate.

#1. Pravilna nega kože

Ne morate da kupujete bilo koju kremu koju vidite na reklami ili koju vam prijateljica preporuči, niti morate da platite mnogo novca za proizvod jer mislite da samo skupa krema može biti efikasna. Istina je da skupi proizvodi nisu nužno bolji. Pametno uložite svoje vreme i novac i posetite svog dermatologa, koji jedini može da proceni šta vam je potrebno. On će vam preporučiti samo kreme i serume koji ciljaju na vaše lične potrebe, što zauzvrat znači da nećete začepiti kožu hiljadama slojeva proizvoda.

#2. Izbegavajte sunce

Već smo rekli hiljadu puta: sunce, a tačnije UVA zračenje, takođe je odgovorno za starenja čak i u veoma mladoj dobi. Tako da ne čudi što čak i devojke u dvadesetim imaju bore i fleke koje nastaju kao rezultat preteranog izlaganja suncu bez zaštite.

#3. Nemojte zanemariti čišćenje

Nijedna krema protiv bora ili hidratantna krema, čak ni najbolja od svih, neće raditi ako koža nije čista. Ukratko, korisni sastojci iz kreme neće delovati ako je površina vaše kože puna prljavštine, ostataka šminke i mrtvih ćelija. Zbog toga su dvostruko uklanjanje šminke, čišćenje svakog jutra i/ili uveče kao i piling veoma važni.

#4. Budite oprezni sa šminkom

Poznato je da teška šminka čini da lice odmah izgleda umornije i starije. Zato izbegavajte mnogo slojeva pudera, intenzivne ruževe i mnogo senki, ili sve zajedno. Radije naglašavajte samo usne ili oči i birajte proizvode glatke teksture koji neće naglasiti bore.

#5. Ne čupajte obrve

Tanke obrve imaju tendenciju da daju ozbiljan izraz licu koje je sve samo ne mladalačko. Vodite računa o njihovom obliku i radije ih pustite da rastu, prateći trend koji želi da obrve izgledaju prirodno i pomalo nepravilno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group