Beauty - Nega

3 maske sa medom koje će vaše lice obožavati!

Drage naše dame, vreme je da na svoja lica stavite ono najkvalitetnije i najzdravije što nam je majka Priroda podarila – njegovo veličanstvo med!

Ok, ok, svi znamo da je med super-zdrava namirnica koju bi bilo dobro unositi u sebe svakog jutra, ali da li ste se nekad zapitale koliko je isti taj med dobro koristiti kada je koža na licu u pitanju?

Pomaže li on zaista kod akni, bububljica, proširenih pora i kojekakvih drugih problema koji se mogu pojaviti na licu, ili su to ipak samo neki tamo mitovi za koje saznajemo iz dnevnih novina i preko tv-a? Pa, možda je vreme da se i same uverite u blagotvorna dejstva koja ovaj magični prirodni dar nosi u sebi.

Danas vam predstavljamo tri najjednostavnije i najbrže moguće maske koje možete napraviti kod svoje kuće i verujte nam – nećete se pokajati!

  1. Med & limun. Ovo već zvuči kao dobitna kombinacija – puno vitamina C i još više polifenola. Dovoljno je samo jedan zreo limun nacediti u jednu kašiku sirovog (da, uvek se odlučujte za sirov, apsolutno neprerađen!) meda, zatim to sve lepo sjediniti i naneti na lice. Sačekati nekih 20-tak minuta a zatim skinuti toplom vodom.

  2. Med & jogurt. Ovo sigurno uvek imate pri ruci – pola šolje jogurta pomešano sa dve kašike meda. Jedino što nakon toga trebate da uradite jeste da nanesete ovu smesu na svoje lice i da je pustite da se lepo osuši. Nakon toga isperite i uživajte u mekoći svoje kože!

  3. Med & banana. Za ovu masku će vam biti potrebna što zrelija banana. I dovoljno samokontrole da ne dođete u iskušenje da istu ovu bananu pomešanu sa jednom kašikom meda ne pojedete pre nego je stavite na svoje lice. Dovoljno će biti da se tamo zadrži nekih 10-tak minuta a nakon toga možete isprati lice svojim omiljenim sredstvom.

I na kraju, ukoliko se možda pitate koliko ovim maskama uopšte treba da krenu da “rade posao”, mi ćemo vam odmah reći da se ovde ne radi o nekom ultra-brzinskom procesu, osim ukoliko ih ne koristite za smirivanje neke upale sa kojom se tog trenutka borite.

U suprotnom, trebaće vam malo više strpljenja i ponavljanja procedure ali ćete zato bar u svakom momentu biti sigurne da na svoje lice stavljate “samo” 100% najboljeg od prirode.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group