Najbolje kreme sa peptidima za "jaču" i mlađu kožu

Novi „it“ antiaging sastojak koji zaslužuje mesto u vašoj beauty rutini.

Posle hijaluronske kiseline, vitamina C i retinola, očekuje se da će peptidi biti sledeća velika stvar u nezi kože, obećavajući čvršću, mlađu i elastičniju kožu. Zašto bi trebalo da dodate kremu sa peptidima u svoju beauty rutinu?

Šta su peptidi?

Počnimo sa osnovama: Organi ljudskog tela su napravljeni od proteina. Možda je najvažniji protein kože kolagen, koji, kao što sigurno znate, sa godinama opada i koža gubi čvrstinu.

Peptidi su mali, ali izuzetno važni lanci aminokiselina, odnosno strukturne komponente proteina, koji transportuju hranljive materije i šalju poruke za popravku ćelijama kože. Vremenom, međutim, delovanje prirodnih peptida se smanjuje i njihova "komunikacija" sa ćelijama se gubi, što rezultira da koža izgleda sve starije.

Zašto dodati peptidnu kremu u svoju rutinu?

Peptidi u kozmetičkim formulama, zahvaljujući svom biomimetičkom delovanju – odnosno svojoj sposobnosti da imitiraju dejstvo prirodnih peptida – preuzimaju obavezu da pokriju „praznine“ u komunikaciji između prirodnih peptida i ćelija i na taj način doprinose jačanju prirodnog kolagena i obnavljanju i popraviti zaštitnu barijeru, čineći kožu "jačom" i dajući joj mladalački izgled. Linije, bore i znaci fotostarenja izgledaju smanjeni, dok koža izgleda zdravije i hidrirano.

Ako želite da u svoju beauty rutinu dodate kremu sa peptidima, otkrivamo vam najbolje u galeriji fotografija.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group