Beauty - Kozmetika

Maska za lice koju možete sami da napravite

Kako smo u poslednjih nekoliko nedelja ograničeni po pitanju kretanja, verovatno su se i vaše zalihe sredstava za negu lica i tela smanjile.

Možda ste navikle da redovno idete na kozmetičke tretmane te na taj način vodite računa o lepoti svoje kože. Međutim, da možemo biti negovane i lepe čak i u kriznim situacijama, i više je nego izvesno.

Čak i ako nikad do sad niste samostalno pravile masku za lice u kućnoj atmosferi, savršen je trenutak da se upustite u ovu malu avanturu. Nemojte previše da brinete oko neophodnih sastojaka, jer većinu najverovatnije već imate u svojoj kuhinji. Na kraju krajeva sve što je hranljivo i pogodno za naše lice dolazi nam iz prirode, pri čemu mislimo na voće i povrće.

Dakle ako ste prihvatili izazov, da počnemo.

Glavna prednost maski za lice koje možete same da napravite je zapravo ta što tačno znate koju vrstu sastojaka ste stavili na svoje lice. Bez tajni, bez neželjenih efekata. Samim tim ukoliko znate šta vašem tipu kože odgovara, možete da kreirate masku koja će vam savršeno odgovarati. Na kraju krajeva ovo je odličan način da sačuvate vaš novac, jer su maske za lice poznatih proizvođača, najčešće vrlo skupe.

Pored brojnih prednosti, važno je istaći da prilikom izrade maski za lice u kućnoj atmosferi morate da vodite računa koje sastojke koristite kako ne biste izazvali iritacije na koži. Ključno je da u širokom luku izbegavate agrume i sobu bikarbonu jer su isti vrlo agresivni za vašu kožu. Iritacije i opekotine koje mogu potencijalno da se stvore ukoliko ste nepažljivi pri odabiru sastojaka, najčešće su leglo bakterija koje mogu stvoriti brojne probleme.

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group