Bore i botoks – u kojim godinama je naša koža idealna za ovaj tretman

Dermatolozi nam otkrivaju u kojim godinama je najbolje početi odlaziti na tretmane botoksom...

U današnje vreme odlazak na različite, ne-operativne beauty tretmane ne izaziva nikakvo čuđenje. Navikli smo da vidimo starije, ali i mlađe dame koje se podvrgavaju ovakvim tretmanima kako bi izgledale što bolje i lepše. Od “peglanja” bora, do povećanja usana i podizanja kapaka – danas nam je svaki estetski tretman na dohvat ruke. Međutim, da li postoji granica u godinama? Da li svako može da ode “pod nož” ili na ubrizgavanje “beauty injekcija”?

Većina ljudi se slaže da postoji granica, ali se sve više pojavljuju mlade devojke koje žele da promene svoj izgled ili da zategnu lice, iako to uopšte nije potrebno. Zato smo pitali dermatologe da nam otkriju sa koliko godina je najbolji otići na popularni tretman botoksom i kada je naša koža spremna za veštačko “peglanje”...

U dvadesetim godinama:

Predlog dermatologa je da se odmah po pojavljivanju prvih bora počne sa tretmanima, kako kasnije ne bi bilo previše kasno za njihovo ispravljanje. Kada se smejete ili mrštite, linije se razvijaju zbog pravljenja različitih ekspresija. Kada primetite da linije i nakon smejanja ostaju na licu – tada je vreme da odete na prvi tretman. Pre toga, botoks nikome nije potreban. Nekome se ovakve bore stvaraju stvaraju sredino dvadesetih, a nekima nakon trridesete. Retke su osobe koje ispod 25-te godine žele ovakav tretman, niti se on preporučuje.

U tridesetim:

U zavisnosti od oštećenja kože od sunca, količine pomeranja mišića na licu i samo izgleda lica, različiti faktori utiču na odluku u kojim godinama treba da odete na tretman botoksom. Ako niste počeli sa njim u dvadesetim, tridesete su idealne do 35. godine. Kasnije već može postati teže za ispravljanje bora bilo kojim nehirurškim tretmanom.

Ako vodite računa o koži i kozmetici koju koristite, onda su tridesete idealno vreme za tretmane.

U četrdesetim:

Najbolje godine za početak tretmana botoksom zavise i od boje kože i načina života. Generalno, ženama sa svetlom bojom kože je najbolje da počnu sa 35-40 godina. Za one dame sa tamnijom nijansom kože, granica se pomera na 40-45, u zavisnosti od načina života i nege. Ako ste previše bili izloženi suncu, onda se prerpoučuje što pre.

Godine ne igraju toliko važnu ulogu, koliko vizuelni izgled lica i kože. Kao što smo već rekli, kada primetite pojavu bora, npr. “svračije nožice” kod očiju, a ne smejete se – vreme je da počnete sa tretmanima.

Zaključak je da se ne vezujete za godine kada su u pitanju tretmani botoksom, već da obratite pažnju na vašu kožu. ako je dobro negujete – potreba za botoksom će logično biti kasnije i obrnuto. Takođe, ne razmišljajte o ovakvim tretmanima pre 25. godine jer je zaista prerano.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group