Za glamuroznu jesen - bujne boje kose koje se prelivaju

I ovu jesenju sezonu, obeležiće bujne i raskošne nijanse nekoliko boja u kosi, od nijansi zlata, meda i sunca, preko nijansi čokolade, koje se prelivaju i međusobno stapaju.

Već nekoliko sezona za redom u farbanju dominira „colour melting“, kao i tehnike nijansiranja: ombre, balayage i flamboyage.

Već nekoliko godina unazad, u trendu je farbanje i bojenje kose pomoću folije, ali na drugačiji i novi način. Ne radi o klasičnom načinu izrade pramenova od korena - poenta je da se farbaju samo delovi kose, a ne čitava dužina.

Colour melting je nastao kao još jedan pokušaj da se ombre, najmoderniji način farbanja, prilagodi i izgleda što prirodnije i neutralnije, da se ublaži drastični prelaz između korena i krajeva kose. Odnosno, da se smanje kontrasti upotrebom većeg broja nijansi koje se prelivaju i stapaju, bez vidljive linije između tonova i bez naznake gde prethodna boja prestaje, a gde počinje nova.

Ombre je je tehnika nijansiranja kose postepeno, od sredine do vrhova kose. Kod ove tehnike je poželjno da postoji vidljiva razlika između korena kose i vrhova. Vrhovi kose moraju biti svetli, istaknuti i u kontrastu sa korenom kose. Trend je imati izrastak. Zato je idealna za one žene sa prirodnom tamnijom kosom, koje ne žele ili nemaju vremena da se redovno farbaju, a žele da posvetle krajeve i da zadrže svoju prirodnu boju.

Balayage je tehnika koja ne zahteva precizno nanošenje boje, nego se posvetljuju samo delovi kose, zavisno od željenog krajnjeg rezultata. Obzirom da se ovom tehnikom postiže izgled kao da je kosa bila izložena suncu, u toku jeseni, hladnih i tmurnih dana na ovaj način osenčena kosa će vam podići raspoloženje, unoseći dah toplih, sunčanih dana.

Flamboyage je tehnika koja kombinuje ombre i balayage. Ovom tehnikom moguće je raditi i veće i manje kontraste na kosi. Poenta je da kosa izgleda prirodno pri čemu se izbegavaju „prugasti“ pramenovi i prelazi.

J.C.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group