4 načina da zaštitite kosu dok spavate

Ako mislite da je svakodnevna upotreba presa za kosu i farbi jedini način da oštetite kosu, grešite.

Način na koji spavate (tačnije, način na koji se brinete o kosi pre i tokom spavanja) igra podjednako važnu ulogu u zdravlju i kvalitetu kose.

Šta treba (a ne treba) da radite dok spavate sa kosom? Postoje li načini da je zaštitite tokom spavanja?

Recite da satenskoj ili svilenoj jastučnici

Verovatno nije prvi put da čitate da jastučnica od svile može da promeni vašu kosu. Kada je reč o kvalitetu jastučnice, činjenica je da su pamučne grublje teksture i kao rezultat toga, tokom spavanja, usled trenja, izazivaju dodatno habanje poput lomljenja ili kovrdžanja kose. Prelazak na satensku ili svilenu jastučnicu pomaže u smanjenju lomljenja, održavajući kosu zdravom i mekom.

Očešljajte kosu pre spavanja

Jedan od najjednostavnijih i najlakših načina da zaštitite kosu noću je da je očešljate češljem sa širokim zupcima neposredno pre nego što odete u krevet. Ovaj potez, osim što pomaže u lakom raspetljavanju, doprinosi ravnomernoj raspodeli prirodnih ulja od korena do krajeva, što će pomoći da se izbegne lomljenje.

Nemojte čvrsto vezivati kosu gumicama

Ostavite kosu slobodnu i opuštenu tokom spavanja, izbegavajući da je previše čvrsto vežete trakom. Ako imate dugu kosu (ili jednostavno ne želite da "upropastite" frizuru), možete koristiti satenski/svileni turban za kosu ili umotati svilenim/satenskim šalom noću da biste je zaštitili od kovrdžanja i oštećenja.

Vreme tretmana!

U skladu sa vašom rutinom nege kože, u rutini nege kose iskoristite noćne sate za dodatnu negu. Proizvodi sa hidratantnim sastojcima ili proizvodi koji se ne ispiraju, kao što su serumi sa laganom formulom koji možete naneti na suvu kosu, mogu joj dati malo dodatne ljubavi, štiteći je od kovrdžanja izazvanog trenjem jastučnica ili dehidracije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group