Top 6 frizura za dugu kosu

Koliko još možete da puštate kosu?

Ako je neki nagoveštaj među ovim zvezdama, onda neka bude dugačka koliko god želite - samo ubacite nekoliko slojeva/stepena ili šiške da izrazite vaš oblik lica ili teksturu kose.

U ovom članku, pokazaćemo vam vaše omiljene frizure za dugačku kosu - i kako da ih dobijete.

1. Prednji slojevi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allison Williams (@aw)

* Alison Vilijams

Njena kosa je stepenasto ošišana oko lica, a jedva da ima stepene pozadi ili na krajevima. Ova frizura je idealna za ravnu teksturu i za one koje imaju gustu kosu, jer kosa ima težinu, pa stepenovi ne deluju beživotno. Što se tiče oblika lica, ova frizura stojim svim oblicima samo je potrebno da namestite stepenove oko lica tako da dobro pristaju vašem obliku. Ako imate srcast oblik lica, neka kraći stepenovi krenu od jagodica, a u slučaju da imate jaču bradu i četvrtast oblik - iznad jagodica.

2. Uski krajevi

* Sara Džesika Parker

Sarina duga, stepenasta kosa uklanja “nagomilanu” kosu i održava prirodne spirale da ne odu u širinu glave. Njeni horizontalni stepenovi počinju kod nivoa ključnih kosti nazad, dok su dugi napred. Na ovaj način, kada stavite kosu iza uveta, nećete mnogo “nabubriti” kosu.

3. Dugačka sa šiškama
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

* Tejlor Svift

Ako želite da dodate šiške vašoj dugačkoj frizuru, najbolje je da izaberete Tejlorin fazon ’60 - ih. Da biste izbegli detinjasti izgled šiški, nemojte ih iseći previše široko. Trebalo bi da kreiraju trouglasto oblik koji se ravna sa spoljnim ivicama očiju. Takođe zamolite frizera da vam doda nekoliko prednjih stepenova. Što se tiče preostale kose, možete zadržati vašu dužinu ili joj dodati malo laganih stepenova; samo nemojte da vam pramenovi oko lica budu prekratki. Najbolje je da kreću kod ili malo ispod brade.

4. Dugačka sa čvrstim kovrdžama
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

* Bijonse

Za ovu “divlju” i kovrdžavu teksturu, trbaće vam odlično izmešani, okrugli stepenovi svuda oko glave, kako biste napravili težinu, bez da izgleda teško. Bez obzira koji oblik lica imate - na sigurnom ste, a trik je da svi stepenovi budu na dužoj strani. Kod Bijonse, prvi stepen ne kreće do nivoa brade.

5. Stepenovi - svuda!

* Džesika Častejn

Za jednostavnu, svestranu opciju, probajte Džesikine dugačke stepenove. Poslednjih 5 centimetara kose vaš frizer treba da vam iseče na način koji nije previše perfektan. Lagano nesavršeni krajevi čine ovu frizuru kao da ste je samo oprali i izašli iz kuće. Kosu možete osušiti fenom ili na vazduhu - samo šišanje će uraditi stilizovanje kose. Ova frizura stoji svim oblicima lica i može se stilizovati sa razdeljkom na sredini ili strani.

6. Super - dugačka kosa

* Hejli Stenfild

Hejli demonstrira dugačku kosu koja lagano pada, na pravi način. Trik je u balansiranju dužine sa nekoliko stepenova koji uokviruju lice. Njena kosa ima svuda istu dužinu, osim nekoliko stepenova koji počinju kod njenig jagodica, a koji su isečeni sa britvicom.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group