Šta se zaista dešava kada odete na spavanje sa mokrom kosom

Da li odlazak na spavanje sa mokrom kosom može da ošteti vašu kosu ili ne?

Takođe se postavljaju mnoga druga pitanja -  da li spavanje sa mokrom kosom čini kosu slabijom i tanjom ili da li prouzrokuje opadanje?.

Tokom leta, mnogim ženama sa dugom kosom sušenje kose izgleda kao prava noćna mora - znojite se, kosa vam se lepi za leđa i lice i želite samo da je sklonite jer vam izaziva nervozu. Zato se odlazak u krevet sa mokrom kosom čini kao odlično rešenje - nema toplog vazduha i nerviranja oko kose, a naročito lepljivih dlaka koje opadaju i lepe se svuda po telu..

Spavanje sa mokrom kosom nema nikakav opasan uticaj na nju, niti je oštećuje, već samo kosa izgleda beživotno jer ste je samo pustili, bez ikakvog stilizovanja. Kada sušitre kosu fenom, uz povremeno češljanje ili je fenirate, svaka dlaka dobija svoj pravac i čini celokupnu frizuru lepšom - samo ukoliko je niste oštetili od prečestog stilizovanja uz pomoć toplote.

Kada spavate sa mokrom kosom, ona se uglavnom pristiska i trlja o jastučnicu, što savlja kutikulu dlake u raznim pravcima i kosa sutradan izgleda ne baš reprezentativno.

Ako i dalje ne želite da sušite kosu pre odlaska na spavanje, onda vam preporučujemo da napravite neku od ovih zanimljivih frizura prikazanih u videu, koje će vam ujutru dati još bolji izgled kose i to sve bez sušenja i posebnog stilizovanja. Jedino što će vam biti potrebno jeste serum ili bilo koje ulje koje koristite za kosu, kako biste sačuvale sjaj i dodale mekoću svojoj kosi.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group