Beauty - Kosa

Šta je botoks kose?

Kada se pomene reč botoks, prva stvar koja vam prođe kroz glavu je glatka, mladalačka koža bez bora.

Međutim, magija botoksa se tu ne završava. Da li ste znali da postoji i botoks tretman za kosu? Zvuči neverovatno, ali baš kao što botoks tretmani za lice vraćaju vašoj koži vitalnost i mladolik izgled, tako i botoks kose revitalizuje i podmlađuje vašu kosu. Ovaj jedinstven postupak za negu kose obećava vam bujnu, gustu i sjajnu kosu.

ŠTA PREDSTAVLJA BOTOKS ZA KOSU?

Botoks za kosu je postupak dubinske nege i hidratacije vaše kose. On može ukrotiti vašu kovrdžavu kosu, popraviti trenutna oštećenja na vlasima, poboljšati teksturu kose i celokupan izgled vaše frizure. O botoksu za kosu slobodno možete da razmišljate kao o savršenom tretmanu protiv starenja kose!

Zanimljivo je to da uprkos svom imenu, botoks za kosu ne uključuje upotrebu botulina toksina A odnosno botoksa A. Štaviše botoks za kosu i ne sadrži jake hemikalije koje mogu oštetiti kosu. On se oslanja na hranljive proteine, vitamine i antioksidante, kao što su: vitamini B5 i E, arganovo ulje, kokosovo ulje, ulje kavijara, kompleks kolagena, keratin, aminokiseline i peptidi.

KAKO FUNKCIONIŠE BOTOKS ZA KOSU?

Osnovni mehanizam botoksa za kosu i botoksa za lice je poprilično sličan. Kod botoksa za kožu, putem injekcija toksin botulin se oslobađa ispod kože i on služi za opuštanje mišića i zaglađivanje bora. Botoks kose s druge strane podrazumeva filere za svaki pojedinačan pramen kose. Fileri koji prekrivaju vlasi ujednačavaju debljinu svake niti, popravljaju polomljene vlasi i kosi daju jaču strukturu. Rezultat je bujnija kosa koja izgleda zdravo i negovano.

KOME SE PREPORUČUJE BOTOKS ZA KOSU?

Zapravo budući da nema neželjenih efekata botoks za kosu se preporučuje svima koji žele da poboljšaju izgled svoje kose. Obzirom da botoks za kosu ispravlja sve strukturne nedostatke, njegova efikasnost se više vidi na oštećenoj kosi. Posebno je preporučljiv osobama sa ravnom i tankom kosom, preterano gustom i neukrotivom, kovrdžavom, kosom koja je rascetana na krajevima, kao i onima čijoj kosi nedostaje volumen. Lomljiva i suva kosa, kao i vidno oštećena usled farbanja takođe su dobre opcije za ovaj tretman.

Ž.J.

Izvor: Stylecraze

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group