Posle sunca: 3 DIY maske za kosu koje zaista "funkcionišu"

Maske za kosu „uradi sam“ postale su veliki trend posle dve godine pandemije i prinudnog zatvaranja kod kuće.

Mnoge žene zaista uživaju u tome da same naprave svoje domaće maske za kosu za hidrataciju, sjaj i za sve druge potrebe za koje misle da njihova kosa ima. Osim toga, kada maske pravite sami znate poreklo sastojaka, koje možete lako nabaviti po veoma povoljnim cenama ili se mnogi od sastojaka već nalaze u vašoj kuhinji. Činjenica da ih možete napraviti u kratkom vremenskom roku i primeniti u vremenu i prostoru koji vam odgovara, daje još jedan plus DIY maskama.

Pred nama su topli sunčani dani koje ćete najverovatnije provoditi u sunčanju, kupanju u bazenima i moru i generalno uživanjem u letu. Koliko god da ste pažljivi sa suncem jedina činjenica je da će vaša kosa biti izložena veoma visokim temperaturama, vlazi i morskoj soli - faktori koji mogu samo da oštete kosu i učine je suvom i dehidriranom.

I tu bi na scenu trebalo da stupi pravilna nega vaše kose, kako tokom sunčanja tako i posle kupanja u moru, jer nisu samo koži našeg tela i lica potrebna hidratacija i proizvodi posle sunca, već i našoj kosi i vlasištu.

Savet: Pored pravilnog tretmana nakon izlaganja suncu, dobro je prskati kosu kremom za sunčanje, kako na plaži, tako i u svakodnevnim šetnjama. Ne zaboravite šešir ili maramu, kako biste zaštitili kožu glave!

U galeriji pogledajte 3 DIY recepta koji će vam pomoći da imate zdravu i lepu kosu tokom celog odmora.

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group