Novi trend farbanja kose: Lived in color

Na red je došao i novi trend farbanja kose: Lived in color.

Ovaj stil farbanja kose je novi „unapređeni“ ombre koji izgleda još bolje lepše i prirodnije, a verovatno će i sam ombre fazon "oterati" u prošlost.

Frizer koji je ovaj način farbanja izmislio je čuveni Džoni Ramirez, koji je poznatiji u Americi kao Pikaso za bojenje kose. Nakon ovog „tretmana“ koji verovali ili ne traje i do šest sati nećete morati da idete kod frizera na farbanje kose (ili da je sami vi farbate), čak do šest meseci! Razlog zbog kojeg farbanje ovoliko traje je jer je njegov cilj da se postigne što prirodnija boja u korenu glave, kako ne biste, kao što smo već rekli, morali da farbate kosu šest meseci.

„Lived - in“ je u stvari tehnika nijansiranja kose, slična ombreu, koja na najbolji mogući način imitira prirodan izgled kose koja kao kod ljudi koji se ne farbaju, posvetli na suncu. Kako sam Ramirez objašnjava potrebno je stvoriti što diskretnije „prelivanje“ nijansi u kosi.

Boja koja je vrlo ključna i koja se koristi je posebna nijanse plave, a test za potrefljenu boju je unutrašnja strana banane! Ramirez je rekao da on uči svoje osoblje da spavaju sa bananom, kako bi što bolje naučili i zapamtili jedinstvenu boju unutrašnje kore banane. „Svaka plava boja treba da bude kao ova. Govorim im da spavaju sa bananom - da je gledaju i da se bude pored nje,“ rekao je Ramirez. Verovatno nikada niste čuli za ovakvu vrstu obuke, zar ne?

Ovakva plava boja mora da bude na krajevima i da postepeno ide ka tamnijoj prema korenu. Za razliku od ombrea, lived - in ne treba da ima oštar prelaz između boja, već treba da izgleda što prirodnije. Takođe se unutrašnji deo kose, kao i koren farba u tamniju, a površinski u plavo.

Pogledajte galeriju ovih impresivnih frizura, i razmislite, da li biste i vi htele da se ofarbate u ovom stilu? Ne zaboravite da biste morale da sedite i do šest sati...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group