Novi TikTok trend nam obećava besprekornu kosu

"Spustite šampon, prevrnite ga i obrnite", verovatno bi rekla Misi Eliot...

Kada se radi o savetima za lepotu i negu, TikTok možemo nazvati svojevrsnom riznicom ili biblijom koja je puna saveta. Na ovoj aplikaciji možete pronaći sve što vas zanima, bilo da se radi o nezi kože, šminkanju ili nezi kose. Postoji toliko zabavnih "fora" i saveta koje možete isprobati, a najnoviji trend, "obrnuto pranje kose", predstavlja jedan od onih koje svi mogu isprobati, a verovatno bi i trebalo.

Sa više od 118 miliona pregleda na TikToku, #reversehairwashing je baš ono što vam prvo pada na pamet. Proces uključuje okretanje redosleda kojim inače koristite proizvode za održavanje kose. Umesto šampona, na prvom mestu koristite regenerator. Iako deluje sasvim naopako, ovaj redosled korišćenja vaših dragocenih proizvoda, svakako dolazi sa svojim benefitima. Kada prvo koristite regenerator a potom šampon, skinućete veliku količinu regeneratora što će vam omogućiti lakše "upravljanje" kosom, budući da je po svojoj strukturi, svaki takav proizvod otežava. Osim toga, nećete skinuti veliku količinu prirodnih ulja, što vaš šampon generalno radi, posebno ako koristite neki koji u sebi sadrži sulfate.

TikTokeri koji su isprobali ovaj trend tvrde da im je kosa nakon prvog puta bila lakša, mekša i puna volumena. U teoriji, ovaj trend nije preterano praktičan za ljude sa suvom, grubom ili kovrdžavom kosom, koji uživaju u benefitima procesa kondicioniranja. Ipak, ako se uradi kako treba, ovaj trend će vam se sigurno dopasti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group